Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαθέσιμη η πρώτη αναβάθμιση του Nintendo 3DS

Διαθέσιμη η πρώτη αναβάθμιση του Nintendo 3DS

Δύο περίπου μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά, το Nintendo 3DS αναβαθμίζεται δωρεάν και αποκτά browser 3D, δικό του κατάστημα παιχνιδιών και... τρισδιάστατα Pokemon που βγαίνουν από την κονσόλα και περιφέρονται γύρω σας! Η κονσόλα 3D χωρίς γυαλιά κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2011 και κοστίζει περί τα 270 ευρώ.

Δύο περίπου μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά, το Nintendo 3DS αναβαθμίζεται δωρεάν και αποκτά browser 3D, δικό του κατάστημα παιχνιδιών και… τρισδιάστατα Pokemon που βγαίνουν από την κονσόλα και περιφέρονται γύρω σας! Η κονσόλα 3D χωρίς γυαλιά κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2011 και κοστίζει περί τα 270 ευρώ.

Η Nintendo Ευρώπης ανακοίνωσε ότι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση του συστήματος για την φορητή κονσόλα Nintendo 3DS θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη στις 7 Ιουνίου.

Με την εκτέλεση της δωρεάν αναβάθμισης μέσω ασύρματης σύνδεσης στο Internet, οι χρήστες του Nintendo 3DS αποκτούν ένα πρόγραμμα περιήγησης στο (τρισδιάστατο) Internet και στο Nintendo eShop, όπου διατίθεται νέο περιεχόμενο, όπως το Pokédex 3D, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους θαυμαστές των Pokémon να βλέπουν τους χαρακτήρες τρισδιάστατους.

Εγκαίνεια eShop με Δώρο Excitebike 3D έως τις 7 Ιουλίου

Το Nintendo eShop είναι ένα ψηφιακό κατάστημα για τους ιδιοκτήτες του Nintendo 3DS. Παρέχει πρόσβαση σε download, όπως:

  • αυθεντικό λογισμικό 3D,
  • κλασσικά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί εκ νέου σε 3D (3D Classics),
  • παιχνίδια για το Game Boy και
  • Game Boy Color Virtual Console («στην αρχική 2D δόξα τους»),
  • καθώς και μία εκτεταμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών Nintendo DSiWare.

Οι επισκέπτες του καταστήματος βλέπουν τρέιλερ από νέα παιχνίδια, στιγμιότυπα και πληροφορίες για τα νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διατίθενται σε σημεία λιανικής πώλησης.

Για να γιορτάσει τα εγκαίνεια του Nintendo eShop, η Nintendo προσφέρει το παιχνίδι Excitebike που κυκλοφόρησε αρχικά στην κονσόλα NES, κατασκευασμένο εκ νέου σε 3D. Όποιος κάνει την αναβάθμιση μέχρι τις 7 Ιουλίου θα έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει το παιχνίδι δωρεάν.

Στο Nintendo eShop θα προστεθεί νέο περιεχόμενο για την Virtual Console, με παιχνίδια από το Game Boy (όπως το Super Mario Land, Alleyway και το Tennis).

To περιεχόμενο στο Nintendo eShop θα εμπλουτίζεται κάθε Πέμπτη.

Κάντε τρισδιάστατα τα Pokemon

Εντός του Nintendo eShop, οι χρήστες του Nintendo 3DS θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή Pokédex 3D. Με αυτή, μπορούν να αρχίσουν να συλλέγουν δεδομένα για περισσότερα από 150 Pokémon (από τα παιχνίδια Pokémon Black και Pokémon White).

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δουν κάθε Pokémon τρισδιάστατα με κίνηση και ήχο. Το εικονίδιο του Pokémon μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση και να το παρατηρήσουν από οποιαδήποτε γωνία.

Επιπλέον, το Pokédex επιτρέπει στους χρήστες να ψάξουν, να ταξινομήσουν και να φιλτράρουν όλα τα δεδομένα που θα δέχονται κατά καιρούς, κάνοντας την εφαρμογή έναν απαραίτητο οδηγό για τους θαυμαστές των Pokémon.

Pokemon δίπλα μου!

Οι παίκτες μπορούν να ολοκληρώσουν το Pokédex τους, μοιραζόμενοι τα δεδομένα με τους φίλους τους, ή με το να σαρώσουν την ειδική κάρτα επαυξημένες πραγματικότητας AR Pokémon (augmented reality marker). Όταν οι χρήστες λάβουν δεδομένα για ένα Pokémon, το μενού AR Viewer τους επιτρέπει να βλέπουν την εικόνα του Pokémon στο πραγματικό περιβάλλον, σε πραγματικό χρόνο, να δημιουργούν εικόνες και να τις μοιράζονται με τους φίλους τους.

Περιήγηση στο τρισδιάστατο Web

Αλλες δυνατότητες που προστίθενται με την αναβάθμιση του συστήματος περιλαμβάνουν ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, με το οποίο ο χρήστης μπορεί δει εικόνα 3D σε δικτυακούς τόπους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να υποστηρίζουν τρισδιάστατες εικόνες.

Ο browser μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού: Ο χρήστης σταματά το παιχνίδι πατώντας το Home button και το συνεχίζει όταν τελειώσει την περιήγηση στο Internet.

Οι ιδιοκτήτες του Nintendo 3DS μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον browser για να κατεβάσουν εικόνες 3D από το Internet ή για να ανεβάσουν αυτές που έχουν τραβήξει με την κάμερα του Nintendo 3DS -αμφότερες οι δύο εξωτερικές κάμερες της συσκευής κάνουν λήψη φωτογραφιών σε 3D.

Μεταφορά DSiWare

Επιπλέον, η αναβάθμιση του συστήματος δίνει στους χρήστες του Nintendo DSi και του Nintendo DSi XL τη δυνατότητα να μεταφέρουν εύκολα τους περισσότερους τίτλους παιχνιδιών που είχαν αγοράσει από το Nintendo DSiWare στο Nintendo 3DS.

Βιντεάκια από το SpotPass

Το SpotPass είναι μια μέθοδος «αποστολής υλικού μέσω ενεργητικής διαφήμισης». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κανάλι επικοινωνίας της Nintendo με τους κατόχους της φορητής παιχνιδομηχανής της για την προβολή τίτλων, ενημερώσεων κ.λπ. Το SpotPass όμως μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο χρήσιμο, εάν αξιοποιήσει και πάλι το WiFi εν κινήσει για να προβάλλει για παράδειγμα προσφορές παρακείμενων καταστημάτων.

Με την αναβάθμιση του συστήματος, οι χρήστες αποκτούν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δεδομένα μέσω του SpotPass σε δημόσια σημεία ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε όλη την Ευρώπη. Στο εγγύς μέλλον, θα προστεθεί μια δωρεάν εφαρμογή που θα εισάγει τον χρήστη σε μια υπηρεσία συλλογής επιλεγμένων βίντεο σύντομης διάρκειας, μεταξύ των οποίων τρέιλερ από ταινίες 3D, αστεία και μουσικά βίντεο.

Πώς θα κάνετε την αναβάθμιση

Για να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση, οι χρήστες του Nintendo 3DS πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Από το Home menu, ανοίξτε το System Settings
  • Επιλέξτε Other Settings και,
  • Γυρίστε τη σελίδα δεξιά στο System Update και επιλέξτε το.

3D χωρίς γυαλιά

Η νέα μικροσκοπική φορητή παιχνιδομηχανή ονομάζεται Nintendo 3DS και ειδοποιός διαφορά της με τις σημερινές φορητές κονσόλες της Nintendo, είναι η υποστήριξη μιας νέας τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς γυαλιά. Παιχνίδια (αλλά και ταινίες) στις τρεις διαστάσεις αναπαράγονται σε μια οθόνη wide με λόγο απεικόνισης 16:9 και διαγώνιο 3,53 ίντσες αποδίδοντας την (ψευδαίσθηση) του βάθους με μια τεχνολογία που μελετά η Nintendo στην Ιαπωνία για τις φορητές κονσόλες της επί μια ολόκληρη δεκαετία.

H ανάλυση της οθόνης 3D είναι 800 x 240 pixel, με 400 εικονοστοιχεία «αφοσιωμένα» σε κάθε μάτι -τα οποία υποθέτει κανείς ότι ίσως «αναβοσβήνουν» με διαφορετικό ρυθμό στη μονάδα του χρόνου ανανέωσης του περιεχομένου της οθόνης ώστε να δώσουν την αίσθηση του βάθους.

Διαβάστε περισσότερα για το Nintendo 3DS στο In.gr Τεχνολογία

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024