Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YouTube, τα αστέρια και η εφημερίδα στην τηλεόραση;

YouTube, τα αστέρια και η εφημερίδα στην τηλεόραση;

Τα πέντε εκατομμύρια λήψεις app από το κατάστημα εφαρμογών για τις έξυπνες τηλεοράσεις της ανακοίνωσε η Samsung Electronics. H πλέον δημοφιλής app για την τηλεόραση, αναδείχτηκε το... YouTube!

Τα πέντε εκατομμύρια λήψεις app από το κατάστημα εφαρμογών για τις έξυπνες τηλεοράσεις της ανακοίνωσε η Samsung Electronics. H πλέον δημοφιλής app για την τηλεόραση, αναδείχτηκε το… YouTube!

Στις κορυφαίες θέσεις ακολουθούν οι δωρεάν app για την πρόσβαση από την τηλεόραση σε άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας και αναπαραγωγής προσωπικών και επαγγελματικών βίντεο από το Διαδίκτυο, όπως το Vimeo, το Blockbuster για την ενοικίαση ή την αγορά ταινιών χωρίς συνδρομή και το DailyMotion.

Από τις Smart TV της Samsung οι περισσότεροι χρήστες βλέπουν επίσης τους χάρτες της Google με την app Google Maps, τις προβλέψεις για τον καιρό από την υπηρεσία AccuWeather και… την εφημερίδα USA Today

Σύμφωνα με την Samsung Electronics, υπάρχουν περισσότερες από 650 app στο κατάστημα εφαρμογών για τις τηλεοράσεις Smart TV, Smart Blu-ray και τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου της Samsung. Η συντριπτική πλειονότητα (60%) είναι παιχνίδια, βίντεο και εφαρμογές για ενημέρωση. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι λήψεις χαρακτηρίζεται εντυπωσιακός καθώς άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια τους τελευταίους τέσσερις μήνες και υπολογίζεται ότι κάθε τέσσερις ημέρες γίνονται 100.000 download. Το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Samsung είναι ανοικτό σε 120 χώρες.

Apps στην Ελλάδα

Τα Samsung Apps διατίθενται στις τηλεοράσεις Smart και τα συστήματα smart home cinema & blu-ray στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Η κάθε χώρα διαθέτει ένα σύνολο εφαρμογών που μπορεί να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, ανάλογα με τις συνεργασίες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα υπάρχει συνεργασία με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ για την ενσωμάτωση του naftemporiki.gr. Αυτό σημαίνει πως ο τελικός χρήστης μπορεί από την τηλεόρασή του να μπει στο naftemporiki.gr και να διαβάσει τις οικονομικές ειδήσεις.

Εκτός από το naftemporiki.gr υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης, όπως Facebook, Picassa, YouTube, AccuWeather, Skype, Twitter, Googlemaps και άλλες.

Διαρκές κάλεσμα σε developer


Είναι φανερό ότι η Samsung κάνει διάφορες προσπάθειες για να κερδίσει το ενδιαφέρον των προγραμματιστών για τη δική της πλατφόρμα, είτε αυτή αφορά την τηλεόραση είτε τα smartphone της. Διοργανώνει διαγωνισμούς programming και για τις Smart TV, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζει σταθερά τη γκάμα της όχι μόνο με δωρεάν εφαρμογές αλλά και επί πληρωμή, αποφέροντας έσοδα στους συνεργαζόμενους developer.

Ως δείγμα επιτυχημένης εφαρμογής αναφέρεται η app Skyview της EiLab είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή επί πληρωμή (0,99 δολάρια), μια app που φέρνει τα έναστρο νυχτερινό ουρανό στην τηλεόραση…

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024