Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή στην αμερικανική Γερουσία από χάκερ-φαρσέρ

Εισβολή στην αμερικανική Γερουσία από χάκερ-φαρσέρ

Το δικτυακό τόπο της αμερικανικής Γερουσίας κατέλυσαν το σαββατοκύριακο χάκερ της Lulz Security, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσπεράσουν το τείχος προστασίας ευαίσθητων πληροφοριών για τους γερουσιαστές. Στο μήνυμά που άφησαν στο Senate.gov, οι εισβολείς αποδοκιμάζουν πληροφορίες που φέρουν τον αμερικανικό στρατό να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαντά στις κυβερνο-επιθέσεις από ξένες χώρες με παραδοσιακό βαρύ εξοπλισμό εντάσσοντας τις στις πράξεις πολέμου.

Το δικτυακό τόπο της αμερικανικής Γερουσίας κατέλυσαν το σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2011 χάκερ της Lulz Security, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσπεράσουν το τείχος προστασίας πίσω από το οποίο υπήρχαν απόρρητα στοιχεία για τους γερουσιαστές. Η λειτουργία του senate.gov αποκαταστάθηκε.

Στο μήνυμά που άφησαν στο Senate.gov, οι εισβολείς «που κάνουν φάρσες» αποδοκιμάζουν τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαντά στις κυβερνο-επιθέσεις από ξένες χώρες με παραδοσιακό βαρύ εξοπλισμό εντάσσοντάς τις στις πράξεις πολέμου.

Πάντως, η σημασία της εισβολής υποβαθμίστηκε: ο Στιούαρτ Μπέικερ, πρώην ανώτατος αξιωματούχος για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο στο αρμόδιο υπουργείο την παρομοίασε στο Reuters με την εισβολή κλεφτών που κοκορεύονται επειδή μπήκαν σε ένα κυβερνητικό κτίριο και έφυγαν με μερικά σουβενίρ από το κατάστημα δώρων…

Το σάιτ της Γερουσίας, σύμφωνα με την ομάδα ασφάλειας, δέχεται «δεκάδες χιλιάδες» κυβερνο-χτυπήματα κάθε μήνα. Εντούτοις, δεν είναι το μόνο. To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Lockheed Martin, η Citigroup, η μεγαλύτερη αλυσίδα ειδών τέχνης και χειροτεχνίας στον κόσμο Michael Stores και η Sony είναι μερικοί μόνο από τους στόχους τους τελευταίους μήνες.

Εντούτοις, η εισβολή στο σάιτ της Γερουσίας προκαλεί τουλάχιστον αμηχανία, δεδομένου ότι οι γερουσιαστές είναι εκείνοι που ανακρίνουν τους άλλους για τα μέτρα ασφάλειας των δικτύων τους. Εξάλλου, η λίστα των αρχείων που κατάφεραν να υποκλέψουν από το senate.gov (η οποία δημοσιεύεται online) αποδεικνύει ότι οι εισβολείς είχαν αποσπάσει δικαιώματα διαχειριστή στον server και ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία αυτά για να μεταβούν σε άλλο διακομιστή, σύμφωνα με τον Τζον Μπουμγκάρνερ από την αμερικανική ομάδα μελέτης των συνεπειών από κυβερνο-επιθέσεις του ανεξάρτητου Ινστιτούτου U.S. Cyber Consequences Unit.

H ομάδα Lulz Security χρησιμοποιεί το lulz στο όνομά της, ένα αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται στην αργκό του Διαδικτύου όπως το lol (laughing out loud) και δηλώνει το γέλιο που προκαλεί μια φάρσα ή το λόγο για την εκτέλεση μιας ενέργειας: εδώ γελιοποιεί την ασφάλεια συστημάτων.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024