Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικά Web robot κυνηγούν τους φοροφυγάδες

Βρετανικά Web robot κυνηγούν τους φοροφυγάδες

Στο Διαδίκτυο θα κάνει άνω κάτω η εφορία στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να εντοπίσει όσους κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο ή παραδίδουν μαθήματα χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Η υπηρεσία θα αξιοποιήσει επίσης στοιχεία για όσους συντηρούν έναν τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Στο Διαδίκτυο θα κάνει άνω-κάτω η εφορία στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να εντοπίσει όσους κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο ή παραδίδουν μαθήματα χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Η υπηρεσία θα αξιοποιήσει επίσης, στοιχεία για όσους συντηρούν έναν τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Η βρετανική υπηρεσία HM Revenue & Customs θα εξαπολύσει ρομποτάκια που θα «χτενίζουν» το Διαδίκτυο -και ιδιαίτερα υπηρεσίες όπου γίνεται ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως το δημοφιλές σάιτ δημοπρασιών eBay- με σκοπό να αναζητήσουν συμπληρωματικά στοιχεία για φορολογούμενους που κερδίζουν επιπλέον εισοδήματα χωρίς να το δηλώνουν ή όσους ξοδεύουν περισσότερα από όσα δηλώνουν.

Στο στόχαστρο της βρετανικής εφορίας για το τρέχον οικονομικό έτος είναι όσοι κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με ή χωρίς πτυχίο, οι προπονητές και άλλοι που άλλοι που από τη φύση του επαγγέλματός τους μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς να το δηλώνουν. Επίσης, στοχεύει στις ηλεκτρονικά εμπορικά κέντρα, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να πουλάει και να αγοράζει μαζικά αγαθά χωρίς να φορολογείται ως έμπορος (αποδίδοντας για παράδειγμα ΦΠΑ). Η HMRC ξεκαθάρισε πάντως ότι, δεν είναι στόχος της να πιάσει όσους είναι φανερό ότι δεν έχουν κάνει επάγγελμα τη συμμετοχή τους σε τέτοιες αγορές πουλώντας ή αγοράζοντας μερικά μόνο αντικείμενα. Με την αυτοματοποιημένη έρευνα στις ηλεκτρονικές αγορές, η υπηρεσία θα επιχειρήσει να συλλέξει στοιχεία και για όσους αγοράζουν αντικείμενα τέτοιας συνολικής αξίας που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Πάντως, η ανακοίνωση έχει έναν ακόμα προφανή σκοπό, ο οποίος είναι να συλλέξει άμεσα φόρους από όσους επιλέξουν να εμφανιστούν μόνοι τους ενώπιον της εφορίας πριν τους καλέσει η υπηρεσία για να φανερώσουν τη δραστηριότητά τους, καθώς όπως δηλώνεται «είναι πιο φθηνό να το πράξουν». Αυτή η πρακτική απέφερε στο κράτος το περασμένο έτος περί τα 500 εκατομμύρια στερλίνες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024