Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 19χρονου χάκερ στη Μ.Βρετανία

Σύλληψη 19χρονου χάκερ στη Μ.Βρετανία

Κατηγορίες για χάκινγκ στην βρετανική Yπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στην βρετανική Ένωση της Φωνογραφικής Βιομηχανίας και στην Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας βαρύνουν 19χρονο Βρετανό που συνελήφθη στις 22 Ιουνίου. Ο νεαρός χάκερ φέρεται να είναι μέλος της ομάδας Lulz Security, κάτι το οποίο όμως η ομάδα αρνείται.

Κατηγορίες για χάκινγκ στην βρετανική Yπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στην βρετανική Ένωση της Φωνογραφικής Βιομηχανίας και στην Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας βαρύνουν 19χρονο Βρετανό που συνελήφθη στις 22 Ιουνίου από την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Metropolitan Police στο Λονδίνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νεαρός χάκερ φέρεται να είναι μέλος της ομάδας Lulz Security, κάτι το οποίο όμως δεν υπαινίσσονται οι αρμόδιες αρχές και η ομάδα χάκερ αρνείται.

Ο Ράιαν Κλίερι βρισκόταν ήδη υπό κράτηση μετά από έρευνα που διενεργούσε η βρετανική αστυνομία σε συνεργασία με το FBI με αφορμή την κατάλυση δικτυακών τόπων όπως αυτό της CIA.

Εντούτοις, η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την προσωρινή κατάλυση των δικτυακών τόπων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Βρετανική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και τη Sony αρνήθηκε τους υπαινιγμούς ότι ο Κλίερι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Οι Lulz Security διευκρινίζουν επίσης με σχετικό tweet ότι ο συσχετισμός του νεαρού με την ομάδα δεν έγινε καν από τις Αρχές αλλά από τον Τύπο.

Πάντως, ο Ράιαν Κλίερι κατηγορείται ότι στις 20 Ιουνίου και νωρίτερα συνομώτησε με άγνωστους ώστε να δημιουργήσουν δίκτυο botnet ώστε να κάνουν επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών (με την μέθοδο αυτή, καταλύεται ένας δικτυακός τόπος όταν πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μαζικά αιτήματα σύνδεσης). Κατηγορείται επίσης ότι επιχείρησε στις 20 Ιουνίου μια επίθεση DDOS εναντίον του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας Serious Organised Crime Agency, στις 28 Νοεμβρίου 2010 εναντίον του σάιτ της IFPI, στις 29 Οκτωβρίου 2010 εναντίον της BPI καθώς και ότι προσέφερε την αξιοποίηση botnet για να εξαπολύσουν τρίτοι επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών. Στις κατηγορίες αυτές ο 19χρονος θα απαντήσει σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024