Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανή η επίσημη έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Google στις ΗΠΑ

Πιθανή η επίσημη έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Google στις ΗΠΑ

Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βρίσκεται η Google. Η Επιτροπή «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει επίσημα έρευνα για κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για να εξετάσει εάν η εταιρεία που διεκπεραιώνει δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις στις ΗΠΑ «θάβει» τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα για να προωθήσει άλλες δικές της υπηρεσίες.

Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βρίσκεται η Google. Η Επιτροπή «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει επίσημα έρευνα για κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για να εξετάσει εάν η εταιρεία που διεκπεραιώνει δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις στις ΗΠΑ «θάβει» τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα για να προωθήσει άλλες δικές της υπηρεσίες. Μάλιστα, η έρευνα αφορά και στα «πληρωμένα» αποτελέσματα με τους προβεβλημένους συνδέσμους.

Έρευνα για τις πρακτικές της Google διεξάγεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 30 Νοεμβρίου 2010. Στην Ευρώπη η βρετανική υπηρεσία σύγκρισης τιμών Foundem, η γαλλική υπηρεσία αναζήτησης νομικών κειμένων ejustice.fr και το Ciao που ανήκει στην Microsoft ισχυρίζονται ότι η Google θάβει τις υπηρεσίες τους στα αποτελέσματά της.

Μετά την είδηση για επικείμενη επίσημη έρευνα από την αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ οι ανταγωνιστές της Google εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση από το FairSearch.org, έναν συνασπισμό δυνάμεων από την διαδικτυακή αγορά ταξιδίων: «Οι πρακτικές της Google πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος από τις αμερικανικές Αρχές. Η Google υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές σε πολλές κάθετες αγορές, γεγονός που βλάπτει τους καταναλωτές καθώς περιορίζει τη δυνατότητα άλλων εταιρειών να ανταγωνιστούν ώστε να κερδίσουν την προτίμηση από τους χρήστες, όχι από τη Google».

Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024