Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδελφοί Γουίνκλεβος: «Η ιδέα για το Facebook ήταν δική μας»

Αδελφοί Γουίνκλεβος: «Η ιδέα για το Facebook ήταν δική μας»

Οι αδελφοί Γουίνκλεβος επιμένουν ότι ήταν δική τους η ιδέα για τη δημιουργία του Facebook και εμφανίζονται αποφασισμένη να σύρουν και πάλι τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι εσκεμμένα απέκρυψε στοιχεία.

Τον Απρίλιο του 2011 ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι η συμφωνία που απέδιδε 20 εκατομμύρια και μερίδιο στο Facebook στους δίδυμους συμφοιτητές του Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν θα πρέπει να αναιρεθεί παρά το αίτημα που υπέβαλαν οι αδελφοί Γουίνκλεβος. Η αξία του μεριδίο τους το 2008 ήταν 45 εκατομμύρια δολάρια, σήμερα η αξία του υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αδελφοί Γουίνκλεβος επιχείρησαν να ανατρέψουν την συμφωνία με το επιχείρημα ότι ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε τότε αποκρύψει στοιχεία για την πραγματική αξία του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης επί σειρά ετών. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε τον Απρίλιο και οι αδελφοί Γουίνκλεβος ήθελαν να φτάσουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Στις 22 Ιουνίου όμως απέσυραν το αίτημά τους και την επόμενη ημέρα απευθύνθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο στη Μασσαχουσέτη για να μηνύσουν εκ νέου το Facebook. Αυτή τη φορά θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι ο Ζάκερμπεργκ είχε την πρόθεση να αποκρύψει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ιδέα της δημιουργίας του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ήταν δική τους -οι δίδυμοι Γουίνκλεβος και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φοιτούσαν την ίδια περίοδο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Reuters

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024