Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιντεοκλήσεις Skype από το Facebook

Βιντεοκλήσεις Skype από το Facebook

Τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσεων μεταξύ φίλων μέσω Skype προσθέτει το Facebook στις λειτουργίες του. Το γεγονός αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο Skype, το οποίο χρησιμοποιείται από 145 εκατομμύρια χρήστες. Αυτά συμβαίνουν ενώ το ανταγωνιστικό Google+ επιχειρεί να κερδίσει φίλους από τα 750 εκατομμύρια μέλη του Facebook...

Τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσεων μεταξύ φίλων μέσω Skype προσθέτει το Facebook στις λειτουργίες του. Το γεγονός αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο Skype, το οποίο χρησιμοποιείται «συχνά» από 145 εκατομμύρια χρήστες. Το Facebook δηλώνει ότι έχει 750 εκατομμύρια μέλη και η ενσωμάτωση του Skype στην υπηρεσία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη χρήση του Facebook και θα κρατήσει περισσότερο χρόνο τα μέλη του.

Το γεγονός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft με το Facebook, στο οποίο η πρώτη διατηρεί μερίδιο 1,6%. Η Microsoft το Μάιο ανακοίνωσε την εξαγορά του Skype αντί του (αστρονομικού) ποσού των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων -ποσό 10 φορές υψηλότερο από τις ετήσιες πωλήσεις του. Ο αναλυτής της Gartner Ray Valves δηλώνει σχετικά στο Reuters ότι η προσθήκη της δωρεάν υπηρεσίας βιντεοκλήσεων άμεσα στο Facebook θα δώσει στα μέλη του έναν ακόμα λόγο να μπαίνουν στο Facebook και να παραμένουν συνδεδεμένοι περισσότερο χρόνο.

H συμφωνία θα αποδειχτεί αμοιβαία επωφελής, δηλώνουν οι δύο πλευρές. Για το Skype, θεωρείται ότι αυξάνεται η βάση των δυνητικών χρηστών (η οποία αποτελεί ταυτόχρονα τεχνολογική πρόκληση) ενώ στο μέλλον αναμένεται να προωθούνται και οι υπηρεσίες που παρέχει με πληρωμή (όπως η αγορά μονάδων για κλήσεις προς σταθερά ή κινητά τηλέφωνα).

Εκτός από το Skype, το Facebook προσέθεσε τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ ομάδων φίλων στην υπηρεσία.

Πρακτικά

Τα μέλη του Facebook καλούνται να κατεβάσουν την έκδοση 5.3 του Skype for Windows. Στην έκδοση αυτή, οι χρήστες μπορούν να δουν όλες τις ενημερώσεις των φίλων τους μέσα από την εφαρμογή του Skype, να κάνουν Like (εμφανίζεται ως ένα εικονίδιο με καρδούλα) και να σχολιάσουν αναρτήσεις (από το γνωστό συννεφάκι). Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι μπορούν να καλέσουν τους φίλους τους μέσω Skype (Call Skype), υπό την προϋπόθεση ότι αμφότεροι χρησιμοποιούν το Skype -διαφορετικά δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή η επιλογή Call.

Βιντεοκλήσεις θα είναι εφικτές και μεταξύ φίλων από την ιστοσελίδα τους στο Facebook, όταν αμφότεροι είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό τους στο Facebook. Όταν επισκέπτεστε τη σελίδα του Προφίλ ενός φίλου, ή όταν κάνετε chat είναι πιθανό (θα εξηγήσουμε στη συνέχεια γιατί) να δείτε την επιλογή Video Call. Όταν ο χρήστης κάνει κλικ για κλήση, η σελίδα του θα αναζητήσει το σχετικό plug-in (μια βελτιστοποιημένη έκδοση-μινιατούρα του λογισμικού για το Facebook). Εάν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κλήση Skype από το Facebook, τότε θα σας ζητηθεί να το εγκαταστήσετε. Μετά, η εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα έναν λογαριασμό anonymous, χωρίς η διαδικασία να γίνεται αντιληπτή από το χρήστη. Ο καλούμενος ειδοποιείται ότι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μέσω Skype, πριν καν εγκαταστήσει το απαιτούμενο plug-in.

H υπηρεσία όμως λανσάρεται σταδιακά ώστε να μπορέσει το Skype να χειριστεί τον φόρτο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά μέλη του Facebook δεν θα βλέπουν την επιλογή Call πριν το Skype κρίνει ότι μπορεί να αντέξει το φόρτο.

Τι συμβαίνει στο Google+

Η Google ξεκίνησε πρόσφατα τη δική του υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, Google+ (σε περιορισμένο κύκλο, με προσκλήσεις). Πολλές λειτουργίες υπάρχουν και στις δύο υπηρεσίες, αυτή των τηλεδιασκέψεων όμως στο Google+ μπορεί να υποστηρίξει τη συμμετοχή έως και 10 «φίλων». Το Facebook δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τις ομαδικές βιντεοδιασκέψεις, όμως τονίζεται ότι στην πλειονότητά τους οι βιντεοκλήσεις γίνονται μεταξύ δύο ατόμων, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024