Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδι γνώσεων με βάση το ιστορικό ανάγνωσης ειδήσεων από το Google

Παιχνίδι γνώσεων με βάση το ιστορικό ανάγνωσης ειδήσεων από το Google

Ένα στοιχείο κοινωνικής δικτύωσης προστέθηκε στην υπηρεσία Google News: οι χρήστες κερδίζουν διακρίσεις σύμφωνα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους για ενημέρωση, μοιράζονται και επιδεικνύουν πόσο διαβασμένοι είναι σε σχέση με άλλους χρήστες της υπηρεσίας του Google που συγκεντρώνει ειδήσεις από 50.000 πηγές.

Ένα στοιχείο κοινωνικής δικτύωσης προστέθηκε στην υπηρεσία Google News: οι χρήστες κερδίζουν διακρίσεις σύμφωνα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους για ενημέρωση, μοιράζονται και επιδεικνύουν πόσο διαβασμένοι είναι σε σχέση με άλλους χρήστες της υπηρεσίας του Google, η οποία συγκεντρώνει ειδήσεις από 50.000 πηγές.

Οι πλέον ενημερωμένοι χρήστες της υπηρεσίας κερδίζουν χρυσά, αργυρά ή χάλκινα Google News badge στον τομέα που τους ενδιαφέρει (όχι μόνο στις προκαθορισμένες κατηγορίες ειδήσεων της υπηρεσίας αλλά και σε τομείς που οι ίδιοι έχουν ορίσει). Με όπλο την αποδεδειγμένη από το badge ειδίκευσή τους, συμμετέχουν σε συζητήσεις και επιδεικνύουν πόσο ενημερωμένοι είναι σε σχέση με άλλους χρήστες της υπηρεσίας συγκέντρωσης ειδήσεων της Google.

Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη: κάθε χρήστης ξεκινά την ανάγνωση ειδήσεων από το Google News (προς το παρόν μόνο στην έκδοση U.S.) αφού κάνει login στον λογαριασμό του στο Google και με ενεργοποιημένη την καταγραφή του ιστορικού των περιηγήσεών του. Όσο περισσότερες ειδήσεις επί του ίδιου θέματος επιλέγει να διαβάσει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διακριθεί και να κερδίσει το badge που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την ενημέρωσή του επάνω σε αυτό. H Google διαθέτει 500 badge σε ισάριθμες κατηγορίες ειδήσεων, όπως για παράδειγμα «Διεθνή», «Τεχνολογία», «Επιστήμη» αλλά και «αμερικανικές εκλογές», «Χάρι Πότερ» ή «Chicago White Sox».

Τα badge που κερδίζει κανείς θεωρούνται προσωπικά, εντούτοις όποιος θέλει μπορεί να τα μοιραστεί, ώστε να ενημερώνει «φίλους» για τα ενδιαφέροντά του, να ξεκινήσει μια συζήτηση επί του θέματος ή απλά να επιδείξει την ειδικότητά του. Ωστόσο, ακόμα και όταν ο χρήστης δημοσιεύει τα badge που έχει κερδίσει, οι πηγές στις οποίες οφείλει την αναγνωρισμένη ενημέρωσή του για το θέμα παραμένουν κρυφές.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024