Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H HTC τραντάζεται στους βρυχηθμούς της Apple

H HTC τραντάζεται στους βρυχηθμούς της Apple

Η προκαταρκτική απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ με την οποία καταρχήν δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της Apple ότι η HTC χρησιμοποίησε χωρίς άδεια δύο δικές της κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες μείωσε τη Δευτέρα κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες την αξία της μετοχής του διεθνώς αναγνωρισμένου κατασκευαστή smartphone από την Ταϊβάν.

Η προκαταρκτική απόφαση ενός δικαστή της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ με την οποία καταρχήν δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της Apple ότι η HTC χρησιμοποίησε χωρίς άδεια δύο δικές της κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες μείωσε τη Δευτέρα κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες την αξία της μετοχής του διεθνώς αναγνωρισμένου κατασκευαστή smartphone από την Ταϊβάν.

Η μετοχή της HTC συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία -την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου έχασε έως και το 20% της αξίας της. Το γεγονός αποδίδεται σε πολλούς λόγους, από τη γενικότερη αναμενόμενη μείωση της ζήτησης στην αγορά των smartphone και τον εντονότερο ανταγωνισμό από την Samsung αλλά και ειδικότερα από τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η HTC θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απαίτηση να πληρώσει ακριβά την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple, την οποία έχει καταγγείλει η εταιρεία στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ (ITC)).

Εντούτοις, η ITC στην προκαταρκτική φάση των ερευνών της έκρινε ότι από τις 10 καταγγελίες της Apple, έξι απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους και από τις υπόλοιπες τέσσερις, η HTC θεωρήθηκε πιθανό να καταπατά δύο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής και μπορεί να επικυρώνει ή να ακυρώνει την προκαταρκτική απόφαση του δικαστή για αυτές τις παραβιάσεις. Αναμένεται δε, στις 6 Δεκεμβρίου 2011. Η HTC συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει έτοιμη να εφεσιβάλλει τυχόν αποφάσεις της ITC εις βάρος της.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024