Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι πρέπει να έχει το πρώτο σας σύστημα πλοήγησης κατά την TomTom

Τι πρέπει να έχει το πρώτο σας σύστημα πλοήγησης κατά την TomTom

Μεγάλη οθόνη, ενημερωμένους χάρτες με εγγύηση 90 ημερών, προηγμένη καθοδήγηση λωρίδων, τηλέφωνα για βοήθεια καθ'οδόν, σημεία ενδιαφέροντος με αναλυτική πληροφόρηση, βοήθεια στη στάθμευση και αξιόπιστες εκτιμήσεις διάρκειας ταξιδιού έχουν οι συσκευές με τις οποίες η TomTom προτείνει στους οδηγούς να γνωρίσουν την δορυφορική πλοήγηση.

Μεγάλη οθόνη, ενημερωμένους χάρτες με εγγύηση 90 ημερών, προηγμένη καθοδήγηση λωρίδων, τηλέφωνα για βοήθεια καθ’οδόν, σημεία ενδιαφέροντος με αναλυτική πληροφόρηση, βοήθεια στη στάθμευση και αξιόπιστες εκτιμήσεις διάρκειας ταξιδιού έχουν οι συσκευές με τις οποίες η TomTom προτείνει στους οδηγούς να γνωρίσουν την δορυφορική πλοήγηση.

Η εταιρεία υιοθετεί μεγαλύτερες οθόνες, 4,3 και 5 ιντσών, στα βασικά συστήματα πλοήγησης TomTom Start 20 και Start 25 που λανσάρει και στην ελληνική αγορά σε τιμές από 140 έως 180 ευρώ με χάρτες 45 χωρών, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

Εκτός από τις μεγαλύτερες οθόνες, η βασική σειρά συστημάτων πλοήγησης της TomTom είναι επανασχεδιασμένη: αμφότερα τα μοντέλα Start 20 έχουν αισθητήρα προσανατολισμού καθώς η οθόνη τους περιστρέφεται έως και 180 μοίρες και μπορούν να τοποθετηθούν επάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου (ο απαιτούμενος δίσκος διατίθεται ως αξεσουάρ).

Στους χάρτες της βασικής σειράς έχουν προστεθεί δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα νέων δρόμων (και από αγροτικές περιοχές), δηλώνει η εταιρεία. Επίσης, τα σημεία ενδιαφέροντος έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και η πληροφορία είναι πλήρης, με τηλέφωνα επικοινωνίας και ώρες λειτουργίες ανά σημείο. Κατά την πλοήγηση, ο χρήστης μπορεί να ορίσει διαδρομές και να αξιοποιήσει την υπηρεσία IQ Routes για μια εκτίμηση για την ώρα άφιξης στο προορισμό, την αξιοπιστία της οποίας εγγυώνται οι πραγματικοί χρόνοι άλλων οδηγών που χρησιμοποιούν συστήματα πλοήγησης TomTom (ένα στοιχείο κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα χρήσιμο στα συστήματα πλοήγησης). Νωρίτερα το Φεβρουάριο, η TomTom είχε ανακοινώσει ότι όλες οι συσκευές πλοήγησης της TomTom που υποστηρίζουν την τεχνολογία IQ Routes θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προσμετρούν την πραγματική μέση ταχύτητα στους ελληνικούς δρόμους πριν υπολογίσουν την ταχύτερη διαδρομή (εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο αλλά και καύσιμα).

To Start 20 ειδοποιεί τον οδηγό όταν πλησιάζει σε σταθερές κάμερες ταχύτητας («όπου διατίθεται και είναι νόμιμο», όπως επισημαίνεται). Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πληροφορίες έκτακτης βοήθειας για την περιοχή στην οποία βρίσκεται καθ’οδόν (από το μενού «Βοήθησέ με»).

Τα μοντέλα της εισαγωγικής σειράς υποστηρίζουν επίσης:

  • Προηγμένη καθοδήγηση λωρίδων που δείχνει τη λωρίδα που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί στις διασταυρώσεις ώστε να μη χάσουν κάποια στροφή, με απεικόνιση 3D.
  • Βοήθεια στη στάθμευση. Δυνατότητα πλοήγησης σε χώρους στάθμευσης κοντά στον προορισμό ή σε κάποιο σημείο κατά μήκος της διαδρομής.
  • Ένα χαρακτηριστικό για τους συχνούς προορισμούς δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να επιλέγουν εικονίδια για τους προορισμούς που επισκέπτονται συχνά και να προσθέτουν το δικό τους κείμενο σχετικά με αυτά τα σημεία.
  • Το MyTomTom -η σειρά Start 20 χρησιμοποιεί το MyTomTom– το online περιβάλλον της TomTom, διευκολύνει τους χρήστες να κρατούν τη συσκευή τους ενημερωμένη, αφού τους ειδοποιεί για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις. Ο οδηγός μπορεί να προσθέσει τα δικά τους σημεία ενδιαφέροντος (POI).
  • Οι συσκευές έρχονται με 2GB και 4GB εσωτερική διαθέσιμη μνήμη ανάλογα με το μοντέλο και διαθέτουν θύρα Micro SD, η οποία δεν είναι ενεργοποιημένη. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα ενεργοποιηθεί εντός του 2011 μέσω αναβάθμισης του firmware.

Η μπαταρία και στα δύο μοντέλα της σειράς Start έχει αυτονομία 2 ώρες και στη συσκευασία περιλαμβάνεται φορτιστής αυτοκινήτου USB (και καλώδιο microUSB-USB για σύνδεση σε PC ή Mac). H συνοδευτική εφαρμογή και το περιβάλλον χρήσης υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα και οι φωνητικές οδηγίες παρέχονται στα ελληνικά (όχι όμως οι εκφωνούμενες οδοί).

Σε ό,τι αφορά στους χάρτες, οι συσκευές καλύπτονται από την λεγόμενη «εγγύηση πιο πρόσφατου χάρτη». Αυτό σημαίνει ότι εάν διατεθεί νέος χάρτης εντός 90 ημερών από την πρώτη χρήση του συστήματος, ο οδηγός μπορεί να τον κατεβάσει δωρεάν (μια μόνο φορά) από το σάιτ της TomTom.

To TomTom Start 20 4,3 ιντσών με χάρτες μόνο για την Ελλάδα πωλείται αντί 140 περίπου ευρώ. Το κόστος του ανεβαίνει κατά 20 ευρώ με χάρτες για 45 χώρες. Το TomTom Start 25, με τη μεγαλύτερη οθόνη 5 ιντσών, με χάρτες 45 χωρών και της Ελλάδας κοστίζει περίπου 180 ευρώ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024