Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη μποϊκοτάζ στην PayPal μέσω Twitter

Σε εξέλιξη μποϊκοτάζ στην PayPal μέσω Twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται δράση που οργανώνει η απρόσωπη λεγεώνα χακτιβιστών Anonymous στο Twitter με την οποία καλεί χρήστες της PayPal να διαγράψουν το λογαριασμό τους στη διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμών ως απάντηση αφενός στην άδικη, όπως υποστηρίζουν, μεταχείριση μελών που συλλαμβάνονται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα AntiSec αφετέρου ως αντίδραση στην παρακράτηση εισφορών προς τα Wikileaks.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δράση με το hashtag OpPayPal που οργανώνει η απρόσωπη «λεγεώνα» χακτιβιστών Anonymous στο Twitter. Xρήστες της PayPal καλούνται να διαγράψουν το λογαριασμό τους στη διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμών ως απάντηση αφενός στην άδικη, όπως υποστηρίζουν, μεταχείριση μελών που συλλαμβάνονται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα AntiSec αφετέρου, ως αντίδραση στην παρακράτηση εισφορών προς τα Wikileaks από την PayPal μετά το πάγωμα του σχετικού λογαριασμού. Μέσω Twitter, το Wikileaks συνυπογράφουν την διαμαρτυρία και κάνουν λόγο για χιλιάδες ήδη συμμετοχή στην επιχείρηση.

Τους λόγους για την επιχείρηση αυτή εξηγούν με ανοικτή επιστολή που φέρονται να συνυπογράφουν Anonymous και Lulz Security καθώς οι οπαδοί του κινήματος AntiSec. Η επιστολή δημοσιεύεται στο pastebin.com, εκεί όπου ανεβαίνουν και τα τεκμήρια ή τα λάφυρα από τις διαδικτυακές εισβολές τους.

Όπως αναφέρουν, οι ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στους Anonymous –πρόσφατα έγιναν 14 συλλήψεις από το FBI- αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 500.000 δολαρίων και ποινές έως και 15ετούς φυλάκισης για τη συμμετοχή τους «σε ένα ιστορικό κίνημα ακτιβιστών». Ήδη, κάποιοι κατηγορούνται για την ενορχήστρωση κατανεμημένων επιθέσεων εναντίον της PayPal (DDoS attack).

Όπως υποστηρίζουν οι Anonymous, αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Η δράση τους αφορούσε σε συμμετοχή σε μια ψηφιακή καθιστική διαμαρτυρία («πρόσθεσαν τη φωνή τους σε μια χορωδία»), σε αντίθεση με τα αδικήματα τα οποία αφορά ο νόμος που επισείει τις προαναφερόμενες αυστηρές ποινές, δηλαδή τον έλεγχο ενός ολόκληρου στρατεύματος από μολυσμένους υπολογιστές εν αγνοία των χρηστών τους (botnet). Επιπλέον, η «επιχείρηση PayPal» αποτελεί αντίδραση στο πάγωμα του λογαριασμού του Wikileaks στην υπηρεσία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024