Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δορυφορικό Ίντερνετ, τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση από τον όμιλο Forthnet

Δορυφορικό Ίντερνετ, τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση από τον όμιλο Forthnet

Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ο όμιλος Forthnet αναμένεται να διαθέσει στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου υπηρεσίες ιντερνετικής τηλεφωνίας, δορυφορικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ 10Mbps/4Mbps και συνδρομητικής τηλεόρασης σε ένα πακέτο, με μια συνδρομή και ένα δορυφορικό πιάτο.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ο όμιλος Forthnet αναμένεται να διαθέσει στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου υπηρεσίες ιντερνετικής τηλεφωνίας, δορυφορικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ 10Mbps/4Mbps και συνδρομητικής τηλεόρασης σε ένα πακέτο, με μια συνδρομή και ένα δορυφορικό πιάτο.

Το σύνολο των υπηρεσιών θα παρέχεται μέσω της δορυφορικής κεραίας Tooway, η οποία θα είναι εξοπλισμένη κατάλληλα ώστε να λαμβάνει τα λεγόμενα feed από τους δορυφόρους της Eutelsat KA-SAT (για ευρυζωνικότητα) και HOT BIRD (για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Nova).

H επικείμενη εμπορική διάθεση των υπηρεσιών triple play για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα είναι το αποτέλεσμα δύο συμφωνιών που υπέγραψε ο Όμιλος με την Eutelsat Communications στις 24 Αυγούστου 2011.

Η πρώτη, πενταετής, συμφωνία αφορά στη διανομή των προϊόντων της Skylogic, θυγατρικής της Eutelsat στον τομέα των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Έτσι, η Forthnet θα προωθεί τις υπηρεσίες Tooway σε χρήστες σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι υπηρεσίες Tooway παρέχονται μέσω των νέων πανευρωπαϊκών υποδομών ασύρματης ευρυζωνικής επικοινωνίας της Eutelsat, δηλαδή στον δορυφόρο υψηλής ισχύος KA-SAT High Throughput Satellite.

Η δεύτερη συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη αφορά στην ευρύτερη εμπορική συνεργασία τους. Με αυτήν εξασφαλίζεται χωρητικότητα για τα προγράμματα της Nova στους δορυφόρους της οικογένειας Hot Bird, που χαρακτηρίζεται ναυαρχίδα της Eutelsat στον τομέα της αναμετάδοσης βίντεο. Σκοπός της συμφωνίας αυτής είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης της Nova με την παροχή νέων προηγμένων υπηρεσιών.

800.000 Έλληνες δεν έχουν δυνατότητα επίγειας ευρυζωνικής πρόσβασης

Οι συμφωνίες εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον αριθμό συνδρομητών του Ομίλου Forthnet, καθώς όπως επισημαίνεται υπάρχουν 800.000 πολίτες στην Ελλάδα που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε επίγειες ευρυζωνικές υποδομές (η Forthnet είχε το πρώτο τρίμηνο του 2011 459.626 ενεργούς συνδρομητές ADSL μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο).

Το στοιχείο αυτό προέρχεται από τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης “Περιοχές της Ελλάδας χωρίς Ευρυζωνική Κάλυψη – White Areas of Greece for 2011” του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θεωρείται «σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία» για δορυφορική ευρυζωνική πρόσβαση. Μάλιστα, σύμφωνα με την Forthnet, το γεγονός ότι είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των δυνητικών συνδρομητών ευρυζωνικής πρόσβασης στους οποίους δεν φτάνουν οι επίγειες υποδομές φέρνει την Ελλάδα στην 23η θέση μεταξύ των 27 μελών από πλευράς διείσδυσης της λεγόμενης ευρυζωνικότητας.

Ποια είναι η Eutelsat

Η Eutelsat Communications είναι η εταιρεία συμμετοχών της Eutelsat S.A. Η Eutelsat αποτελεί έναν από τους τρείς κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο, από πλευράς εσόδων, διαθέτοντας εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 27 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς επίσης στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και σε σημαντικά τμήματα της Ασίας και της Αμερικής.

Σύμφωνα με στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2011, οι δορυφόροι της Eutelsat εκπέμπουν περισσότερα από 3.800 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μεταφέροντας καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση.

Επίσης, οι δορυφόροι του ομίλου παρέχουν υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα εταιρικών πελατών, όπως είναι οι πάροχοι κινητών και σταθερών επικοινωνιών, οι εταιρείες μετάδοσης και διανομής τηλεοπτικού σήματος, οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ και οι εταιρείες διασύνδεσης, ενώ επίσης καλύπτει την αγορά ναυτιλιακών και αεροπορικών επικοινωνιών, καθώς και μεγάλο αριθμό εταιρικών δικτύων.

Η Skylogic, η θυγατρική της Eutelsat για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, έχει την ευθύνη λειτουργίας κι εμπορικής εκμετάλλευσης των τηλεπικοινωνιακών κόμβων (teleports) στη Γαλλία και την Ιταλία, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται επιχειρήσεις, τοπικές κοινότητες, κρατικές υπηρεσίες και οργανισμοί βοήθειας στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Με έδρα στο Παρίσι, η Eutelsat και οι θυγατρικές της απασχολούν τεχνικό, εμπορικό και διοικητικό προσωπικό 700 ατόμων, με καταγωγή από 28 χώρες.

Αλλες ειδήσεις από τον όμιλο Forthnet

Στις 5 Αυγούστου 2011 ο Όμιλος Forthnet κατέληξε σε νέες συμφωνίες με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για συνεργασία μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015. Η διευρυμένη νέα συνεργασία θα περιλαμβάνει το σύνολο των ομάδων και των αγώνων της Superleague, με δικαιώματα για τηλεόραση, ραδιόφωνο, Internet και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και γεωγραφική κάλυψη σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία. Το συνολικό τίμημα για την περίοδο 2011 – 2015 ανέρχεται σε 177.400.000 ευρώ.

Τέλος, πρόσφατα ανακοινώθηκε η υπηρεσία Nova Multiview που δινει τη δυνατότητα θέασης δύο διαφορετικών προγραμμάτων της Nova, ταυτόχρονα, σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις. Παράλληλα ένα τρίτο πρόγραμμα μπορεί να εγγράφεται στον σκληρό δίσκο του Nova Box HD PVR (απαιτείται αποκωδικοποιητής NovaBox HD PVR 865 κι ένας ακόμη NovaBox HD αποκωδικοποιητής για μια δεύτερη τηλεόραση. Η υπηρεσία επιβαρύνει με 7,5€ τη μηνιαία συνδρομή Nova. Η υπηρεσία Nova PLUS για εγγραφή προγράμματος παρέχεται δωρεάν).

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024