Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sony, Toshiba και Hitachi θα φτιάχνουν μαζί οθόνες για κινητά και τάμπλετ

Sony, Toshiba και Hitachi θα φτιάχνουν μαζί οθόνες για κινητά και τάμπλετ

Τις πλέον ανταγωνιστικές και καινοτόμες οθόνες για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες υπόσχεται η συμμαχία τριών κορυφαίων κατασκευαστών από την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο έντονος ανταγωνισμός από την Νότια Κορέα και αλλού. Sony, Toshiba και Hitachi γνωστοποίησαν την απόφασή τους να υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία αργότερα εντός του 2011 με την οποία θα ενώνουν τα τμήματα κατασκευής μικρών και μεσαίων πάνελ οθονών και μάλιστα τάχιστα: μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.

Τις πλέον ανταγωνιστικές και καινοτόμες οθόνες για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες υπόσχεται η συμμαχία τριών κορυφαίων κατασκευαστών από την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο έντονος ανταγωνισμός από την Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. Sony, Toshiba και Hitachi γνωστοποίησαν την απόφασή τους να υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία αργότερα εντός του 2011 με την οποία θα ενώνουν τα τμήματα κατασκευής μικρών και μεσαίων πάνελ οθονών και μάλιστα τάχιστα: μέσα στους πρώτους μήνες του 2012. Μάλιστα, το εγχείρημα θα υποστηριχτεί από κυβερνητικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο, ο συνδυασμός των ισχυρών αυτών δυνάμεων δημιουργεί τον μεγαλύτερο παίκτη σε αυτό το τμήμα της αγοράς οθονών. Η απόφαση θεωρείται αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι Ιάπωνες κατασκευαστές από την Apple και την νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics και την Sharp. Μαζί, φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Δηλώνουν ότι διατηρούν την πρωτιά στην καινοτομία αλλά αναγνωρίζουν ότι πρέπει να κινηθούν γρήγορα καθώς ο ανταγωνισμός επίσης επενδύει στον τομέα.

Οι μετοχές των θυγατρικών των τριών ιαπωνικών κολοσσών θα μεταφερθούν σε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Japan Display. Ο επικεφαλής της Sony, Χάουαρτ Στίνγκερ δήλωσε βέβαιος ότι η νέα εταιρεία θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για τεχνολογικές καινοτομίες.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024