Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Sony Ericcson ανανεώνει πολλαπλώς τα Xperia και το Walkman

Η Sony Ericcson ανανεώνει πολλαπλώς τα Xperia και το Walkman

H Sony Ericcson ανανεώνει το βραβευμένο Xperia Arc, αναβαθμίζει σε Gingerbread όλα τα Xperia του 2011, προσθέτει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στις τρεις διαστάσεις για προβολή σε τηλεοράσεις 3D και μεταφέρει το γουόκμαν στο σήμερα ετοιμάζοντας ένα κινητό με Android αφιερωμένο στη μουσική, αντλώντας περιεχόμενο από το Διαδίκτυο και ενέργεια από το Facebook.

Η Sony Ericsson παρουσίασε στην έκθεση IFA του Βερολίνου το νέο Xperia arc. Μετά το μοντέλο που πήρε τον τίτλο του καλύτερου smartphone της χρονιάς στην Ευρώπη από τον οργανισμό EISA, η εταιρεία ανακοίνωσε το Xperia arc S (4,2», Reality Display με Mobile Bravia Engine) εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του. Το Xperia arc S έχει επεξεργαστή 1,4GHz (το arc έφτανε το 1GHz) και υποστηρίζει μια εντυπωσιακή νέα λειτουργικότητα, το λεγόμενο 3D sweep panorama: η κάμερά του (8,1Μpixel με αισθητήρα Sony Exmor R) κάνει λήψη πολλαπλών φωτογραφιών του ίδιου αντικειμένου καθώς κινείται και όταν συνδέεται σε τηλεόραση 3D μέσω HDMI προβάλλει τη φωτογραφία τρισδιάστατα.

Το Xperia arc S ξεχωρίζει επίσης από το προγενέστερο μοντέλο από τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το Facebook: Ο χρήστης μπορεί να μοιράζεται παιχνίδια και app με φίλους, να κάνει like σε τραγούδια από το ραδιόφωνο στη μπάντα των FM και να βλέπει τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι φίλοι του στο Facebook στην δική του συλλογή φωτογραφιών στο τηλέφωνο.

Εν τω μεταξύ, η Sony παρουσίασε μια συνδρομητική υπηρεσία για τη διάθεση μουσικής και ταινιών, το Sony Entertainment Network που δίνει πρόσβαση και στους χρήστες Sony Ericsson σε μια συνδρομητική υπηρεσία μουσικής που αντλεί μουσική από το Διαδίκτυο (το cloud) με πλούσιο ρεπερτόριο 10 εκατομμυρίων τραγουδιών (Music Unlimited) και στην υπηρεσία Video Unlimited για ταινιίες. Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες στις οποίες θα παρέχονται οι υπηρεσίες αυτές: Η υπηρεσία ταινιών θα παρέχεται σε ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία. Η υπηρεσία μουσικής θα παρέχεται σε ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Αυστραία, Καναδά και Ιαπωνία.


Αναβάθμιση των Xperia του 2011 σε Gingerbread τον Οκτώβριο

Η Sony Ericcson ανακοίνωσε επίσης την επικείμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστημάτος της σειράς Xperia του 2011 στη έκδοση Android 2.3.4 (Gingerbread) τον Οκτώβριο (δείτε ένα βίντεο για τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν μετά την αναβάθμιση). Μεταξύ άλλων, όλα τα Xperia που έχουν κάμερα μπροστά θα μπορούν να αξιοποιήσουν το Google Talk with Video Chat για διαδικτυακές βιντεοκλήσεις. Επίσης, θα ενσωματώσουν βαθιά το Facebook στο τηλέφωνο (Facebook inside Xperia), προσθέτοντας τη λειτουργικότητά του και περιεχόμενο από την δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης εγγενώς στο τηλέφωνο. Επίσης, θα υποστηρίζουν τη λειτουργία 3D sweep panorama της Sony.

To πρώτο Xperia φορτωμένο με Gingerbread

H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς θα κυκλοφορήσει με το Gingerbread εξ αρχής ένα νέο μοντέλο της σειράς neo. Το Xperia neo V θα βασίζεται σε τσιπ 1 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255, θα έχει κάμερα Mpixel με ψηφιακό ζουμ 16x, και κυρίως το Reality Display με το Mobile Bravia Engine που βελτιώνει την απόδοση της εικόνας στις οθόνες LCD.

Το Walkman εκσυγχρονίζεται

Την ίδια περίοδο αναμένεται και το Live with Walkman, ένα smartphone με Gingerbread με ειδικό Walkman ώστε να παρέχει άμεση πρόσβαση στην αναπαραγωγή μουσικής και εγγενή υποστήριξη πολλών λειτουργιών κοινωνικής δικτύωσης μέσω Facebook. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το λεγόμενο infinite button που συνδέει το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στο τηλέφωνο με τον «έξω κόσμο» ώστε να αντλεί ανανεωμένο περιεχόμενο για τον καλλιτέχνη, όπως βίντεο, πληροφορίες ή στίχους.

Το Live with Walkman έχει οθόνη 3.2” και επεξεργαστή 1GHz. Η κάμερα στην πρόσοψή του υποστηρίζει βιντεκλήσεις μέσω Skype, και η κάμερα 5Mpixel με αυτόματη εστίαση μπορεί να υποστηρίξει την εγγραφή βίντεο HD στα 720p. Η τεχνολογία Sony xLOUD ενισχύει την ένταση ήχου και η TrackID αναγνωρίζει το τραγούδι που ακούει ο χρήστης στο ραδιόφωνο ή
και στο music player. Κατόπιν ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί ή να
κατεβάσει το τραγούδι. Επίσης, συνοδεύεται από την εφαρμογή Media Discovery «που θέτει τον κόσμο της μουσικής και των video, καθώς και τις προτάσεις των φίλων στο Facebook, στα χέρια του καταναλωτή με μία μόνο κίνηση».

Από τις ανακοινώσεις της Sony Ericcson έλειπαν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες -τιμές, ακριβείς περιγραφές υπηρεσιών, εφαρμογών και τεχνολογιών- και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία τους για να μάθουμε τι νέο φέρνουν.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024