Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταχύτερο χρόνο εκκίνησης υπόσχονται τα Windows 8

Ταχύτερο χρόνο εκκίνησης υπόσχονται τα Windows 8

Ολοένα πιο κοντά στην κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows φαίνεται ότι βρισκόμαστε καθώς ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης αποκαλύπτει περισσότερα χαρακτηριστικά από το λειτουργικό σύστημα που προορίζεται για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο PC αλλά και ταμπλέτες. Η τελευταία δημοσίευση αφορά στο χρόνο εκκίνησης: στα Windows 8 ο υπολογιστής θα ξυπνάει από 30% έως και 75% ταχύτερα.

Ολοένα πιο κοντά στην κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows φαίνεται ότι βρισκόμαστε καθώς ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης αποκαλύπτει περισσότερα χαρακτηριστικά από το λειτουργικό σύστημα που προορίζεται για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο PC αλλά και ταμπλέτες. Η τελευταία δημοσίευση αφορά στο χρόνο εκκίνησης: στα Windows 8 ο υπολογιστής θα είναι έτοιμος για δράση από 30% έως και 75% πιο γρήγορα.

Στο δημοσίευμα στο μπλογκ που έχει στήσει η ομάδα ανάπτυξης με επικεφαλής τον Στήβεν Σινόφσκι, Buliding Windows 8, αναλύεται λεπτομερώς η διαδικασία εκκίνησης και επανεκκίνησης του λειτουργικού στα Windows Vista και στα Windows 7 και περιγράφεται η νέα τεχνική με την οποία μειώνεται έως και 75% ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ο χρήστης θα πατήσει το On μέχρι τη στιγμή που το σύστημά του θα είναι έτοιμο να δεχτεί εντολές. Πρόκειται για μια υβριδική μέθοδο επαναφοράς του συστήματος σε λειτουργία, ανάμεσα στο λεγόμενο hibernate (όταν το σύστημα έχει τεθεί σε κατάσταση αδράνειας και ενεργοποιείται εκ νέου) και την πλήρη εκκίνηση από το μηδέν.

Σε δοκιμές του λεγόμενου fast boot των Windows 8 σε 30 PC με διαφορετική σύνθεση, η ομάδα κατέγραψε εκκίνηση από 17 δευτερόλεπτα έως 32 δευτερόλεπτα, όταν στα περισσότερα ο χρόνος ήταν γύρω στα 20 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, οι χρόνοι εκκίνησης στα Windows 7 ποτέ δεν πέφτουν κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα, υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν το λεπτό και ο μέσος όρος ξεπερνάει τα 40 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος για το λεγόμενο boot θα είναι εξαιρετικά μειωμένος σε συστήματα με δίσκο χωρίς μηχανικά μέρη (τους ακριβούς ακόμα δίσκους στερεάς κατάστασης SSD, σε σχέση με τους διαδεδομένους σκληρούς δίσκους) και στους νεότερους υπολογιστές που βασίζονται σε μητρικές με το σύστημα αναγνώρισης των υποσυστημάτων UEFI, τον διάδοχο του BIOS: Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση στο μπλογκ, η εκκίνηση ενός λάπτοπ δεν ξεπερνάει τα 4 δευτερόλεπτα.

H Microsoft δεν είναι η μόνη που υπόσχεται τον καλύτερο χρόνο εκκίνησης: η Google με τα Chromebook (τα συστήματα μόνο με browser βασισμένα στο δικό της ChromeOS) και η Apple με τα MacBook Air έχουν να επιδείξουν εξαιρετικούς χρόνους που ισοδυναμούν με άμεση εκκίνησης (instant on).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024