Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρακτέρ-ρομπότ και το ρεκόρ του αυτοκινήτου που «καίει» ...καφέ

Τρακτέρ-ρομπότ και το ρεκόρ του αυτοκινήτου που «καίει» …καφέ

Μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για τους αγρότες συνεργάζεται με μια εταιρεία ρομποτικής και μαζί κατασκευάζουν το πρώτο τρακτέρ-ρομπότ που σπέρνει και θερίζει μόνο του. Εξίσου εντυπωσιακό και το νέο ρεκόρ ταχύτητας που επιτυγχάνει ένα από τα αυτοκίνητα που κινείται με οργανικά απόβλητα: 106 χιλιόμετρα την ώρα. Χρειάζεστε περισσότερα;

Μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για τους αγρότες συνεργάζεται με μια εταιρεία ρομποτικής και μαζί κατασκευάζουν το πρώτο τρακτέρ-ρομπότ που σπέρνει και θερίζει μόνο του. Εξίσου εντυπωσιακό και το νέο ρεκόρ ταχύτητας που επιτυγχάνει ένα από τα αυτοκίνητα που κινείται με οργανικά απόβλητα: 106 χιλιόμετρα την ώρα. Χρειάζεστε περισσότερα;

Μετά τα εργοστάσια, τα γραφεία και τα νοικοκυριά, τα ρομπότ εισβάλλουν σε ένα μάλλον απρόσμενο πεδίο: τα χωράφια. Η αμερικανική εταιρία Kinze Manufacturing Inc παρουσίασε ένα ρομποτικό τρακτέρ, το οποίο, απουσία ανθρώπου, σπέρνει και θερίζει μόνο του. Αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.

Το αυτόματο τρακτέρ δουλεύει απρόσκοπτα και μέσα στο σκοτάδι. Η κατασκευάστρια εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να καταστήσει περιττούς τους αγρότες, αν και οι τελευταίοι μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με την Kinze, στόχος της είναι απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών (ενώ δεν λείπουν και οι ρομποτικές κουρευτικές μηχανές για το γκαζόν), όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια.

Παρόλα αυτά, η εμπειρία θα δείξει αν θα τα βγάλει πέρα -και πώς θα το «υποδεχτούν» τα ζώα της φάρμας!

Ρεκόρ ταχύτητας από αυτοκίνητο οργανικών αποβλήτων

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με κόκκους καφέ. Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως καύσιμο σβώλους από ξύλο.

Οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον μηχανικό Μάρτιν Μπέικον, σύμφωνα με τη Daily Mail, πέτυχαν να μετατρέψουν τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε ενέργεια. Δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε τον καφέ ως καύσιμο, είναι όμως το πιο γρήγορο. Ο καφές καίγεται όπως τα κάρβουνα και τα παραγόμενα αέρια, αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα, διοχετεύονται στην μηχανή.

In.gr Τεχνολογία,ΑΠΕ Επαρχία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024