Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή της ανακοίνωσης του iPhone 5

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του iPhone 5

Αργότερα σήμερα 4 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η κυκλοφορία της νέας έκδοσης του δημοφιλούς smartphone της Apple. To iPhone 5 θα έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχό του που κυκλοφόρησε πριν από έναν και πλέον χρόνο, δεν θα είναι αυτά όμως που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις...

Έναν και πλέον χρόνο μετά την κυκλοφορία του iPhone 4 (στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου 2010), η Apple προσκαλεί στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια τους εκπροσώπους του Τύπου σε μια εκδήλωση που τιτλοφορείται «Let’s talk iPhone». Η μυστικοπαθής εταιρεία αφήνει να εννοηθεί ότι προτίθεται να αποκαλύψει την νεότερη έκδοση του δημοφιλούς smartphone.

Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε το 2007 και έκτοτε οι πωλήσεις του είναι σταθερά υψηλές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι το τέλος Ιουνίου 2011 πουλήθηκαν 39 εκατομμύρια iPhone.

Αυτή η παρουσίαση θα είναι πιθανότατα η πρώτη χωρίς την παρουσία του Στηβ Τζομπς, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Αύγουστο, μετά την πολύμηνη απουσία του από την εταιρεία για λόγους υγείας. Ο συνιδρυτής της εταιρείας παραμένει ως executive chairman. Εντούτοις, η κατάσταση της υγείας του δεν απέτρεψε τον Στ.Τζομπς από το εμφανιστεί δύο φορές το 2011 επί σκηνής ενώπιον ενθουσιώδους κοινού για να παρουσιάσει τις καινοτομίες της Apple -την τελευταία, τον Ιούνιο μίλησε για τη νέα έκδοση του iOS και το iCloud.

Αυτή τη φορά, στη σκηνή αναμένεται να ανέβει ο επίσημος διάδοχός του, Τιμ Κουκ. Ο Κουκ ηγήθηκε επί σειρά ετών των καθημερινών λειτουργιών της Apple και θεωρήθηκε «φυσικός» διάδοχος του Τζομπς (τον οποίο είχε ήδη αντικαταστήσει για λίγους μήνες δύο φορές, το 2004 και το 2009 όταν ο Τζομπς χρειάστηκε να νοσηλευτεί).

Τι αναμένεται να ανακοινώσει o Κουκ

Το νέο iPhone αναμένεται να έχει πλήθος αλλαγών, η μεγαλύτερη από τις οποίες πιθανότατα θα είναι το iOS 5 (που αναμενόταν αυτό το φθινόπωρο). Το iOS 5 θα υποστηρίζει νέες λειτουργίες όπως ο ασύρματος συγχρονισμός περιεχομένου, μια νέα υπηρεσία (iMessage) που θα επιτρέπει στους χρήστες της ίδιας έκδοσης του λειτουργικού να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω Wi-Fi ή μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και ένα «περίπτερο» όπου θα συγκεντρώνονται οι συνδρομές σε εφημερίδες και περιοδικά. Όταν κυκλοφορήσει το iOS 5, θα διατεθεί και για iPad, iPhone 4 και 3GS καθώς και τις δύο τελευταίες γενιές iPod Touch.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η υπηρεσία iCloud, που θα επιτρέπει την αποθήκευση στο cloud της Apple μουσικής, εγγράφων, εφαρμογών και φωτογραφιών στους διακομιστές της Apple που θα επιτρέπει στους συνδρομητές την ασύρματη πρόσβαση από τις συσκευές της.

Όσο για την ίδια την συσκευή, το iPhone 5 λέγεται ότι δεν θα διαφέρει πολύ από το προκάτοχό του, αν και θα είναι (ακόμα) πιο λεπτό και με μεγαλύτερη οθόνη. Το σημερινό iPhone έχει πάχος 9,4 χιλιοστά και έχει οθόνη διαγωνίου 3,5 ιντσών. Επίσης, αναμένεται κάμερα υψηλότερης ανάλυσης (σήμερα είναι στα 5Mpixel). Αυτό όμως που θα κάνει σημαντική την έλευση του νέου iPhone λέγεται ότι θα είναι ένας πιο ισχυρός επεξεργαστής: ο διπύρηνος Α5 που χρησιμοποιείται ήδη στο iPad 2. Το iPhone 4 βασίζεται στο παλαιότερο A4 της Apple, βελτίωση που θα είναι φανερή στο multitasking, στο άνοιγμα των εφαρμογών και στην εμπειρία του gaming.

Αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν νέα iPod και ανανεώσεις στο λογισμικό iTunes, όπως συνηθίζει η εταιρεία το φθινόπωρο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple είχε ανακοινώσει update στο iTunes και μια σειρά iPod, μεταξύ των οποίων το iPod nano με οθόνη αφής.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024