Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η Microsoft στέλνει το λογαριασμό στους κατασκευαστές συσκευών Android

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών Android σε όλο τον κόσμο πληρώνουν πλέον αποζημιώσεις στη Microsoft για τη χρήση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Μέχρι σήμερα η Microsoft δεν είχε στραφεί κατά της ίδιας της Google, αυτό όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει μετά την εξαγορά της Motorola Mobility.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών Android σε όλο τον κόσμο πληρώνουν πλέον αποζημιώσεις στη Microsoft για τη χρήση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κινεζική Compal είναι ο δέκατος κατασκευαστής με τον οποίο συνάπτει συμφωνία αδειοδότησης.

«Η συμφωνία μας με την Compal σημαίνει ότι οι μισές και πλέον εταιρείες ODM που κατασκευάζουν συσκευές Android και Chrome λειτουργούν τώρα στο πλαίσιο συμφωνίας για το χαρτοφυλάκιο πατεντών της Microsoft» υπερηφανεύτηκε ο Χοράσιο Γκουτιέρεζ, αντιπρόεδρος του τμήματος πνευματικής ιδιοκτησίας της Microsoft.

Ο όρος ODM (Original Design Manufacturer) αφορά κατασκευαστές των οποίων τα προϊόντα πωλούνται με τις εμπορικές ονομασίες άλλων εταιρειών (π.χ τα κινητά μάρκας Vodafone που παράγονται για λογαριασμό της από άλλες εταιρείες).

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμφωνίες αδειοδότησης ήρθαν έπειτα από αγωγές που είχε καταθέσει εναντίον τους η Microsoft, υποστηρίζοντας ότι ο πηγαίος κώδικας των λειτουργικών συστημάτων Android και Chrome αξιοποιεί καινοτομίες της Microsoft, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων τη διαχείριση της μνήμης και τη διαχείριση των επαφών.

Μέχρι σήμερα η Microsoft δεν είχε στραφεί κατά της ίδιας της Google, αυτό όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει μετά την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google.

Η Microsoft και η Motorola βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια έχοντας καταθέσει εκατέρωθεν αγωγές για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Νωρίτερα φέτος, η Google είχε κατηγορήσει τη Microsoft για πόλεμο κατά του λογισμικού της ο οποίος βασίζεται σε «δήθεν πατέντες».

Η Google έχει κατηγορηθεί πάντως και από την Apple για αντιγραφή καινοτομιών του iPhone και του iPad.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024