Η Ericsson παίρνει € 1,05 δισ. και φεύγει

Στα χέρια της Sony τα smartphone της Sony Ericsson

Στα χέρια της Sony τα smartphone της Sony Ericsson
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, Sony και Ericsson ανακοίνωσαν στις 27 Οκτωβρίου 2011 ότι η κοινοπραξία που ίδρυσαν πριν από μια δεκαετία θα αποτελέσει πλήρως θυγατρική της Sony. Η Ericsson υπέγραψε συμφωνία με τη Sony για την πώληση του μεριδίου της στην Sony Ericsson (50%) αντί 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, η Sony Ericsson θα αποτελεί θυγατρική της Sony. Η συναλλαγή θεωρείται ως η ευκαιρία της Sony να προσθέσει άμεσα smartphone στο portfolio της, στο οποίο περιλαμβάνονται ήδη ταμπλέτες, τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει και την άποψη αναλυτών της αγοράς, οι οποίοι από καιρό υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στην Sony Ericsson να ανταγωνιστεί σθεναρά στην «σκληρή» αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Με την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Ericsson σημείωσαν άνοδο κατά 4,3% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Η μετοχή της Sony σημείωσε ακόμα μεγαλύτερο άνοδο (5,4%) πριν το κλείσιμο στο Τόκιο.

Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών δημιουργήθηκε το 2001 και από το 2008 υιοθετήθηκε το Android στα smartphone της.

Σύμφωνα με την Sony Ericsson, σήμερα έχει το 11% της αγοράς smartphone με Android, με τα Xperia να αποτελούν το 80% των πωλήσεών της.

Η συμφωνία δίνει στη Sony άδεια χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της Sony και την ιδιοκτησία για πέντε οικογένειες πατεντών που σχετίζονται με την ασύρματη δικτύωση σε κινητά.

Η συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα, αναμένεται να κλείσει τον Ιανουάριο του 2012.

Associated Press

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: