Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά ο φοιτητικός διαγωνισμός τεχνολογίας Imagine Cup 2012

Ξεκινά ο φοιτητικός διαγωνισμός τεχνολογίας Imagine Cup 2012

Μέχρι τις 13 Μαρτίου 2012 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή φοιτητές από όλο τον κόσμο στον διαγωνισμό τεχνολογίας που διοργανώνει επί σειρά ετών η Microsoft. Οι Έλληνες φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Microsoft Ελλάς έως τις 27 Νοεμβρίου 2011.

Tο Imagine Cup 2012, ο μεγάλος διαγωνισμός της Microsoft προσκαλεί για δέκατη φορά τους νέους από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.imaginecup.com μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού παραμένει ίδιο και για το 2012: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», καλώντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους να εμπνευστούν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.

Το Imagine Cup σε αριθμούς

  • Από το 2003 μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως,
  • Στο διαγωνισμό του 2011 συμμετείχαν 358.000 φοιτητές από 183 χώρες.
  • Από την Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 5.000 άτομα.
  • Tα ελληνικά πρότζεκτ Sign2Talk το 2005 και SmartEyes το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα την 2η και 3η θέση παγκοσμίως

Σχεδιασμός Λογισμικού

Οι νέοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) στο Imagine Cup 2012, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 13 Μαρτίου 2012.

  • Μπορούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που η Microsoft Ελλάς τους παρέχει δωρεάν, αρκεί να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 27 Νοεμβρίου.

Οι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας αυτής θα διαγωνιστούν πρώτα σε επίπεδο χωρών, ενώ οι προκριθείσες συμμετοχές θα ταξιδέψουν στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον Ιούλιο του 2012.

Στην Ελλάδα οι τελικοί για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς τελικούς, θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2012.

Άλλες κατηγορίες του Imagine Cup 2012 είναι η κατασκευή παιχνιδιών Game Design, καθώς και το IT Challenge για τους μελλοντικούς επαγγελματίες της πληροφορικής. Επισημαίνεται ότι στις κατηγορίες αυτές ο διαγωνισμός διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο μέσω διαδικτύου και οι διακριθείσες από όλο τον κόσμο συμμετοχές λαμβάνουν μέρος απευθείας στους διεθνείς τελικούς. Επιπλέον κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.imaginecup.gr, καθώς και το επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού στη διεύθυνση http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx

Με αφορμή την έναρξη του Imagine Cup 2012, o κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το Imagine Cup αποτελεί για εμάς μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης με νέους επιστήμονες, οι οποίοι κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους, την ευαισθησία τους, αλλά και την εργατικότητά τους. Για όλους εμάς στη Microsoft Ελλάς, το Imagine Cup προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης και επιβράβευσης νέων ταλέντων, όπου μέσα από την προσπάθειά μας να τους βοηθήσουμε σε επίπεδο προετοιμασίας, μαθαίνουμε πολλά για τις ανάγκες τους, τα προβλήματά τους και τα όνειρά τους».

O Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, της ομάδας Alaniarides, οι οποίοι παρουσιάζοντας στους τελικούς του 2011 την εφαρμογή Touring Machine απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην ειδική κατηγορία του διαγωνισμού Interoperability Challenge δήλωσαν: «Το Imagine Cup ήταν για μας μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με σύγχρονες τεχνολογίες και να τις εφαρμόσουμε για έναν σκοπό που εμπνέει. Ήταν η απόδειξη πως όταν δουλεύεις σκληρά για κάτι και αγαπάς αυτό που κάνεις, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024