Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με software update η επίλυση του

Με software update η επίλυση του «batterygate» στο iPhone 4S

H Apple ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μια ενημέρωση για το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 5 τις επόμενες εβδομάδες, αποδεχόμενη τα παράπονα κάποιων πελατών της για την απώλεια ενέργειας στη μπαταρία του iPhone 4S που κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

H Apple ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μια ενημέρωση για το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 5 τις επόμενες εβδομάδες, αποδεχόμενη τα παράπονα κάποιων πελατών της για την απώλεια ενέργειας στη μπαταρία του iPhone 4S που κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Apple αναφέρει ότι δέχτηκε αναφορές για το πρόβλημα από «μικρό αριθμό» πελατών της, έχει εντοπίσει «μερικά bugs» που επηρεάζουν την κατανάλωση, τα οποία θα διορθώσει με ενημέρωση λογισμικού που αναμένεται να διατεθεί «τις προσεχείς εβδομάδες». Σχετική δήλωση προηγήθηκε στο τεχνολογικό AllThingsD.com της εφημερίδας Wall Street Journal.

Εντούτοις, η Apple δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα επίμαχα bug, τα οποία λέγεται ότι αφορούν το λειτουργικό σύστημα, κάποια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης. Πάντως, παρατηρητές της αγοράς, φαίνεται να εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο η Apple χειρίστηκε το θέμα: παρατήρησε την εξέλιξη των αναφορών του προβλήματος, επικοινώνησε με κάποιους από τους πελάτες που το ανέφεραν για διευκρινίσεις, διενήργησε έρευνα και εξέδωσε σχετικά γρήγορα ανακοίνωση για την επικείμενη διόρθωση.

Εντούτοις, δεν εκδόθηκε ανάλογη ανακοίνωση για ένα άλλο πρόβλημα. Οι διακομιστές της Apple που εξυπηρετούν την υπηρεσία Siri για τους χρήστες iPhone 4S στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν την 3η Νοεμβρίου και επί πέντε ώρες υπερφορτωμένοι. To Siri δεν είναι απλώς μια εφαρμογή που ακούει και καταλαβαίνει φωνητικές εντολές. Για να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα απαιτείται να επικοινωνήσει και να υποβάλλει το ερώτημα σε διακομιστές της Apple, όπου φιλοξενούνται βάσεις δεδομένων με απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «Τι καιρό έχει σήμερα σε…». Απαντήσεις σε ανάλογα ερωτήματα δεν έπαιρναν όμως οι χρήστες της υπηρεσίας από το iPhone 4S, τουλάχιστον για κάποιες ώρες, αναφέρει το VentureBeat. Πάντως, το πρόβλημα φαίνεται ότι ήταν προσωρινό.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024