Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εβδομήντα πέντε παιχνίδια Kinect την εορταστική περίοδο του 2011

Εβδομήντα πέντε παιχνίδια Kinect την εορταστική περίοδο του 2011

Εβδομήντα πέντε τίτλοι που θα αξιοποιούν την... απουσία χειριστηρίου για το Xbox 360 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην διεθνή αγορά την εορταστική περίοδο του 2011, ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του Microsoft Kinect.

H «εξαφάνιση» της πολύπλοκης τεχνολογίας ήταν ουσιαστικά το όραμα πίσω από τη δημιουργία του Kinect, δηλώνουν οι δημιουργοί του. Αυτό, και η προσθήκη νέων δυνατοτήτων σε μια πλατφόρμα που χρειάστηκε πολλά εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί – το ανθρώπινο σώμα.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία που κατά κάποιο τρόπο μας καταλαβαίνει, άρα δεν χρειάζεται εμείς να καταλαβαίνουμε αυτήν», δήλωσε ο Kipman, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Interactive Entertainment Business της Microsoft. «Αυτή η τεχνολογία αιχμής, όταν συνδυάζεται με απλές, διασκεδαστικές και έξυπνες εμπειρίες, γίνεται εξαιρετικά αποτελεσματική».

Το Kinect απομακρύνει τον περιορισμό των χειριστηρίων, ραβδιών, μικροσυσκευών ή άλλων αντικειμένων ή συσκευών εισόδου, μεταμορφώνοντας την εμπειρία σε απλή εμπειρία «χέρι-με-τεχνολογία». Το Kinect αναγνωρίζει τους ανθρώπους. Και με ένα νεύμα του χεριού τους ζωντανεύει, και φέρνει μαζί του παιχνίδια, γυμναστική, χορό και αθλήματα, που μπορεί ο καθένας να παίξει στα δάχτυλά του.

Αυτή η εμπειρία ενέπνευσε τη βρετανική ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων, T3.com, να ονομάσει το Kinect «Gadget of the Year», αλλά και «Gaming Gadget of the Year». Το Kinect κέρδισε και στις δύο κατηγορίες, ξεπερνώντας την τεχνολογία εταιρειών όπως η Sony, η Apple, η Nintendo και η Amazon.

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ο Gibson χρησιμοποιεί το Kinect στην αίθουσα διδασκαλίας. Διδάσκει σχεδιασμό και προτυποποίηση παιχνιδιών στο Διαδραστικό Τμήμα της Σχολής Κινηματογραφικών Τεχνών, και λέει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του μαθαίνουν στους φοιτητές να αναπτύσσουν εφαρμογές για το Xbox και το Kinect έτσι ώστε να τους δώσουν πρακτική εμπειρία πριν βγουν στον «πραγματικό» κόσμο.

«Ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών μας και τους δίνει τη δυνατότητα να συλλάβουν πραγματικά ενδιαφέρουσες ιδέες από τις οποίες μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδια» λέει ο Gibson. «Διδάσκονται σχεδιασμό παιχνιδιών, αλλά αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως σχεδιάζουν εμπειρίες για ανθρώπους – δεν περιορίζονται στα παιχνίδια».

Αυτές τις γιορτές, πάνω από 75 παιχνίδια Kinect θα βγουν στα ράφια, σε σύγκριση με μόλις 17 που κυκλοφόρησαν πέρσι. Θα περιλαμβάνουν νέα παιχνίδια Kinect, όπως τα «Dance Central 2» και «Sesame Street: Once Upon a Monster», αλλά επίσης παιχνίδια για το Xbox με υποστήριξη Kinect, όπως το «Forza Motorsport 4».

«Το Kinect είχε μια απίστευτη πρώτη χρονιά», δήλωσε ο Kevin Schofield, γενικός διευθυντής της Microsoft Research, η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του Kinect. «Είναι εκπληκτικό, διασκεδαστικό και συναρπαστικό να παρακολουθείς το φαινόμενο χιονοστιβάδας που δημιούργησε το Kinect», δήλωσε. «Το Kinect μετέτρεψε κάτι πολύ δυσεύρετο και πολύ ακριβό σε κάτι προσιτό και οικονομικό».

  • Στη Microsoft Research, αρκετοί άνθρωποι εργάζονται για την τελειοποίηση των υπαρχόντων δυνατοτήτων του Kinect και για να αποκτήσει τη δυνατότητα να κάνει και περισσότερα. Για παράδειγμα, οι ερευνητές προσπαθούν αυτή τη στιγμή να φτιάξουν μια βιβλιοθήκη με συνηθισμένες χειρονομίες Kinect, που η Microsoft θα μπορεί να μοιραστεί με τους προγραμματιστές για να επιταχύνει την εξέλιξη των έργων τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024