Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Sony Ericcson λανσάρει δύο νέα λιλιπούτεια smartphone

Η Sony Ericcson λανσάρει δύο νέα λιλιπούτεια smartphone

Τα δύο μικρότερα μέλη της οικογένειας smartphone Xperia λανσάρει στην ελληνική αγορά η Sony Ericcson. Τα Xperia mini και Xperia mini pro «γεννήθηκαν» με το Facebook, ώστε να επιτρέψουν στους χρήστες τους να διατηρούν ανοικτή την επικοινωνία με τους «φίλους» τους από πολλές εφαρμογές στο κινητό τους.

Τα δύο μικρότερα μέλη της οικογένειας smartphone Xperia λανσάρει στην ελληνική αγορά η Sony Ericcson. To Xperia mini έχει διαστάσεις 8,8 x 5,2 εκατοστά, πάχος 1,6 εκατοστά και βάρος 99 γραμμάρια. Το Xperia mini pro είναι λίγο μεγαλύτερο στα 9,2 x 5,3 εκατοστά και πάχος 1,8 εκατοστά αλλά σημαντικά αυξημένο βάρος (μάλλον λόγω του συρόμενου πληκτρολογίου) στα 136 γραμμάρια.

Τα Xperia mini και Xperia mini pro «γεννήθηκαν με το Facebook», ώστε να επιτρέψουν στους χρήστες τους να διατηρούν ανοικτή την επικοινωνία με τους «φίλους» τους από πολλές εφαρμογές στο κινητό τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «με το Facebook inside Xperia δεν χρειάζεται να αλλάξετε παράθυρο. Μπορείτε να μοιράζεστε, να κάνετε Like, να επικοινωνείτε ενώ βρίσκεστε στην γκαλερί φωτογραφιών, στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, στο ευρετήριο ή στο ημερολόγιο».


Τα δύο ανανεωμένα mini, βασίζονται σε επεξεργαστή χρονισμένο στο 1 GHz (Qualcomm Snapdragon) και την τελευταία έκδοση Android της Google, 2.3, γνωστό και ως Gingerbread. Έχουν βελτιωμένο interface και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ενσωματώσει μέχρι και 16 διαφορετικά apps στην αρχική οθόνη. Η διαθέσιμη μνήμη και των δύο τηλεφώνων είναι 320MB, υποστηρίζουν κάρτες μνήμης microSD μέχρι 32G και συνοδεύονται από μια κάρτα με χωρητικότητα 2GB.

Αναφερόμαστε σε οθόνη 3 ιντσών (320x480pixel) με Mobile BRAVIA Engine από τη Sony και δυνατότητα λήψης HD video στα 720p (και στα δύο μοντέλα) και υποστήριξη του προτύπου ασύρματης δικτύωσης DLNA.

Το Xperia mini pro έχει συρόμενο πληκτρολόγιο, διευκολύνοντας την πληκτρολόγηση και υποστηρίζει το widget της Sony Ericsson Τype & Send, με το οποίο, πρώτα πληκτρολογείτε το κείμενό σας και έπειτα αποφασίζετε εάν θέλετε να το αποστείλετε ως e-mail ή ως SMS (υπάρχει και η επιλογή WhatsApp) ή απλά θέλετε να κάνετε αναζήτηση για ό,τι πληκτρολογήσατε. Το «επαγγελματικό» mini διαθέτει σουίτα γραφείου και το McAfee Antivirus.

Αμφότερα τα νέα Xperia mini περιλαμβάνονται στη λίστα των Xperia που θα αναβαθμιστούν μελλοντικά στην έκδοση 4.0 του Android, γνωστό και ως Ice Cream Sandwich (Διαβάστε: Τι έχει το Ice Cream Sandwich και το θέλουν όλοι;)

Σε ότι αφορά το χρόνο ομιλίας σε GSM/GPRS, το Xperia mini «αντέχει» μέχρι 4 ώρες και 30 λεπτά, ενώ το mini pro μέχρι 5 ώρες και 40 λεπτά. Στην αναπαραγωγή μουσικής, η κατασκευάστρια εταιρεία δίνει 25 και 29 ώρες αντίστοιχα και στην αναπαραγωγή βίντεο 6 ώρες και 5 ώρες και 45 λεπτά αντίστοιχα. Και τα δύο μοντέλα έχουν μπαταρία 1200mAh.

Η Sony Ericsson αποτελεί κοινοπραξία με συμμετοχή 50:50 μεταξύ της Sony Corporation και την Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Aπό τον Οκτώβριο του 2011 ανακοίνωσαν από κοινού ότι η Sony ζητάει το μερίδιο της Ericsson στην κοινοπραξία, ώστε η Sony Ericsson να είναι ανεξάρτητο τμήμα της Sony Corporation. Η μετάβαση υπολογίζεται ότι θα κλείσει μέχρι τις αρχές του 2012 καθώς θα περάσει από όλες τις τυπικές ρυθμιστικές εγκρίσεις και στις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024