Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκατάσταση των Windows 8 με 11 κλικ, υπόσχεται η Microsoft

Εγκατάσταση των Windows 8 με 11 κλικ, υπόσχεται η Microsoft

Την ομολογουμένως χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού της συστήματος επιταχύνει η Microsoft, με την ομάδα ανάπτυξης να δηλώνει ότι κατάφερε να την περιορίσει σε μόλις 11 κλικ και έναν «μάγο» μια διαδικασία που στα Windows 7 απαιτούσε τέσσερις «μάγους» και 60 παράθυρα.

Την ομολογουμένως χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού της συστήματος επιχειρεί να επιταχύνει η Microsoft, με την ομάδα ανάπτυξης να δηλώνει ότι κατάφερε να την περιορίσει σε μόλις 11 κλικ και έναν «μάγο», όταν στα Windows 7 απαιτούσε τέσσερις «μάγους» και κλικ σε 60 «παράθυρα».

Ο αριθμός των απαιτούμενων κλικ συνεχίζεται να εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, εντούτοις η ομάδα ανάπτυξης επιμένει ότι η διαδικασία απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά.

Στα Windows 8, η διαδικασία setup θα ξεκινά αναζητώντας εάν το PC, οι εφαρμογές και περιφερειακά είναι συμβατά με την νέα έκδοση. Μάλιστα, η διαδικασία δεν θα μπλοκάρεται εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα συμβατότητας, αλλά θα συνεχίζεται από το σημείο όπου είχε φτάσει, αφού το πρόβλημα επιλυθεί (π.χ. με την εγκατάσταση ενός νέου driver).

Αφού ο χρήστης ενημερωθεί για εφαρμογές και περιφερειακά που δεν θα υποστηρίζονται στα Windows 8, ένας «διαχειριστής download» αναλαμβάνει να εκτιμήσει το χρόνο που θα χρειαστεί το «κατέβασμα» του λειτουργικού και κρατά στοιχεία απαραίτητα που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τη διαδικασία κατεβάσματος ακόμα και όταν γίνει διακοπή, από το σημείο στο οποίο σταμάτησε.

Μετά, ο χρήστης καλείται να επιλέξει που θα κάνει την εγκατάσταση: σε νέο partition στο σκληρό του δίσκο, σε USB drive από το οποίο μπορεί να γίνει εκκίνηση του συστήματος (bootable), ή σε μορφή ISO σε DVD.

Στο επόμενο βήμα, ο χρήστης επιλέγει τι θα κρατήσει από την προηγούμενη εγκατάσταση του λειτουργικού του συστήματος (ρυθμίσεις των Windows, αρχεία και εφαρμογές, τίποτα ή μόνο τα προσωπικά του αρχεία). Η επιλογή μόνο των προσωπικών αρχείων από την διαδικασία setup δεν απαιτεί το Windows Easy Transfer, ένα εργαλείο στο οποίο κατέφευγαν οι χρήστες που ήθελαν να κάνουν «καθαρή» εγκατάσταση, διατηρώντας τα αρχεία τους. Ωστόσο, τι μπορεί να κρατήσει και τι όχι, ο χρήστης των Windows 8 εξαρτάται από την έκδοση των Windows από την οποία αναβαθμίζει. Οι χρήστες των Windows XP για παράδειγμα, δεν μπορούν να διατηρήσουν εφαρμογές και ρυθμίσεις του λειτουργικού, όπως μπορούν οι χρήστες Windows 7. Ομοίως, οι χρήστες Windows Vista δεν μπορούν να διατηρήσουν τις εφαρμογές τους, μπορούν όμως να διατηρήσουν ρυθμίσεις και αρχεία.

Εάν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης κάποια εφαρμογή προβάλλει εμπόδια, ο «μάγος» των Windows 8 θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εκτελέσει άμεσα την εφαρμογή απεγκατάστασης ή ακόμα και να κάνει restart εάν η διαδικασία Uninstall της εφαρμογής το απαιτεί.

Διαβάστε περισσότερα για την διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 στο μπλογκ Building Windows 8

Πρόσφατα, η ομάδα ανάπτυξης υποσχέθηκε ένα μόνο restart το μήνα στα Windows 8 και νωρίτερα, boot σε 20 δευτερόλεπτα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024