Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην ανάπτυξη mobile app επενδύει η Wind

Στην ανάπτυξη mobile app επενδύει η Wind

Η Wind Ελλάς εισέρχεται στην αγορά των app, βασισμένη αφενός στο ότι η χρήση των smartphone αυξάνεται ραγδαία, αφετέρου οι χρήστες αξιοποιούν τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνο περισσότερο τρέχοντας app παρά για κλήσεις και σέρφινγκ στο Ίντερνετ. Πρώτες app, εν μέσω κρίσης, ο Μετρητής Χρήσης και η αναζήτηση παρακείμενων καταστημάτων Wind με όλες τις τρέχουσες προσφορές.

Η Wind εισέρχεται στην αγορά των εφαρμογών για smartphone (αλλά και ταμπλέτες στο άμεσο μέλλον), βασισμένη στο γεγονός ότι η χρήση των smartphone αλλά και των tablet PC αυξάνεται ραγδαία. Έτσι, κρίνει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, «η ανάπτυξη της αγοράς των εφαρμογών όχι μόνο ευνοείται αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται».

  • Ενδιαφέρον έχει ότι ο χρόνος χρήσης των επονομαζόμενων mobile apps ανά χρήστη είναι παρόμοιος με τη χρήση messaging, ενώ ξεπερνά το χρόνο χρήσης για κλήσεις και web browsing
  • Οι χρήστες iPhone και Android χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 15 εφαρμογές τον μήνα, ενώ οι χρήστες BlackBerry και Symbian χρησιμοποιούν 8
  • Οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι εντυπωσιακές τόσο για την παγκόσμια αγορά όσο και για την Ελλάδα που ακολουθεί με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το κατέβασμα εφαρμογών κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί επτά φορές (x7) μέχρι το 2014 ενώ τα έσοδα από τα Mobile Apps θα πενταπλασιαστούν.

«Σε αυτό το περιβάλλον, η WIND τοποθετείται στρατηγικά, παρουσιάζοντας πρόσφατα τις πρώτες δικές της Mobile εφαρμογές ενώ σχεδιάζει και σύντομα θα διαθέσει στους πελάτες της πολλές ακόμη εφαρμογές οι οποίες εντάσσονται στις ευρύτερες κατηγορίες της Ψυχαγωγίας, του Self Care (χρηστικές εφαρμογές) και των Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας.»

Οι τρεις εφαρμογές που διαθέτει ήδη η εταιρεία στους πελάτες της είναι δωρεάν για τους χρήστες iPhone και smartphone με Android και αποτελούν τα πρώτα δείγματα χρηστικών εφαρμογών που θα προσφέρει. Η αξιοποίηση των εφαρμογών αυτών δεν αφορά μόνο σε συνδρομητές των υπηρεσιών της Wind, αλλά σε όλους τους χρήστες smartphone, ανεξαρτήτου δικτύου.

Συγκεκριμένα:

O «Μετρητής Χρήσης» είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και ελέγχου της κίνησης δεδομένων Internet. οι χρήστες θέτουν όρια όσον αφορά στη χρήση του Internet από το smartphone τους, λαμβάνουν ειδοποίηση με την ολοκλήρωση της κατανάλωσης, ενεργοποιούν εύκολα μηνιαία πακέτα Mobile Internet της WIND και μηδενίζουν τους μετρητές όποτε επιθυμούν.Σημειώστε, ότι ο μετρητής αφορά σε συνδρομητές συμβολαίου και όχι σε χρήστες καρτοκινητού. Επίσης, δεν συνδέεται με τα συστήματα τιμολόγησης της εταιρείας, γεγονός που δεν σας εξασφαλίζει ότι η χρήση που βλέπετε στο μετρητή θα είναι αυτή για την οποία θα χρεωθείτε. Εντούτοις, αν προγραμματίσετε το μηδενισμό των μετρητών όταν πρέπει, σας δίνει μια καλή αίσθηση της κίνησης που δημιουργείτε στο δίκτυο, ώστε να κατευθυνθείτε στην πλέον συμφέρουσα επιλογή προγράμματος. Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε επιπλέον ΜΒ.

  • Με την εφαρμογή «Καταστήματα WIND» οι χρήστες εντοπίζουν το πλησιέστερο κατάστημα WIND μέσω του GPS της συσκευής τους και βλέπουν «ζωντανά» τις πιο hot προσφορές του καταστήματος, με συνεχή ανανέωση και ενημέρωση. Η εφαρμογή δείχνει στο χάρτη την ακριβή τοποθεσία του καταστήματος με αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης.
  • To ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση, ότι ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να δει συγκεντρωμένες τις προσφορές στα καταστήματα Wind.
  • Η εφαρμογή «Call Manager» επιτρέπει με απλό τρόπο την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ειδοποίησης κλήσεων, τη διαχείριση της προώθησης κλήσεων προς τον τηλεφωνητή καθώς και τη συνδυασμένη υπηρεσία ειδοποίησης κλήσεων και τηλεφωνητή σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα του χρήστη. (Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Android smartphone)

Η επένδυση της εταιρείας στην ανάπτυξη εφαρμογών έρχεται να συμπληρώσει την στρατηγική που ακολουθεί ήδη από τις αρχές του 2010, «Smartphones για όλους», με πυλώνες ανάπτυξης την ευρεία γκάμα έξυπνων τηλεφώνων, την διάθεση πακέτων που καθιστούν τη χρήση του mobile internet προσιτή σε όλους και την ολοκληρωμένη υποστήριξη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024