Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νεότερες προτάσεις της Nokia και πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει

Οι νεότερες προτάσεις της Nokia και πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει

Οι εξελίξεις έτρεξαν με ταχείς ρυθμούς και για τη Nokia το 2011. H εταιρεία δεσμεύτηκε να προσχωρήσει και με τα δύο πόδια στο στρατόπεδο των Windows Phone, εντούτοις στην αγορά θα κυκλοφορούν ακόμα πολλές προτάσεις με Symbian. Δείτε λοιπόν ό,τι νεότερο θα βρείτε στα ράφια των καταστημάτων αυτά τα Χριστούγεννα για να μπορέσετε να επιλέξετε.

Είναι αλήθεια ότι η Nokia συνεχίζει να έχει πιστούς οπαδούς, αν και έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η επωνυμία της έγινε συνώνυμο του κινητού τηλεφώνου. Εντούτοις, πολλοί μας ρωτούν τι νέο έχει παρουσιάσει η Nokia και έτσι σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις τελευταίες προτάσεις της σε τηλέφωνα (έξυπνα και μη) και αξεσουάρ.

Οι καινούριες συσκευές της Nokia είναι:


Nokia N9: ένα smartphone με οθόνη που καλύπτει ολόκληρη την μπροστινή όψη

Tο Nokia N9 είναι το πρώτο smartphone της Nokia στο οποίο όλα τα πλήκτρα, ακόμη και εκείνο της επιστροφής στην αρχική οθόνη (home key) έχει αντικατασταθεί από την οθόνη αφής. Με διαγώνιο 3,9 ιντσών (854 x 480 pixel) και τεχνολογία AMOLED, η υψηλής ανάλυσης οθόνη του Nokia N9 κατασκευάζεται από κρύσταλλο ειδικής επεξεργασίας, ώστε να είναι ανθεκτική στα γδαρσίματα. Η πλοήγηση στα μενού λειτουργίας γίνεται με μια απλή ευθύγραμμη κίνηση του χεριού (swipe) στο άκρο της οθόνης. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές αρχικής οθόνης:

Η πρώτη οθόνη περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις διαθέσιμες εφαρμογές.

Η δεύτερη δείχνει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση από τη μία εφαρμογή στην άλλη ενόσω τρέχουν παράλληλα.

Και η τρίτη εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε επαφές, νέα και γεγονότα που καταγράφονται μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter.

Το πλήκτρο επιστροφής στην αρχική οθόνη έχει δώσει τη θέση του στο swipe: αντί να κλείνουμε μια εφαρμογή, μπορούμε με αυτή την απλή κίνηση να την πετάξουμε έξω από την οθόνη. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia N9 είναι περίπου 629 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia C2-05

Το Nokia C2-05 κυκλοφορεί σε μια σειρά ζωντανά χρώματα, όπως το ροζ, το ανοικτό μπλε (peacock blue) και το ανθρακί. Υποστηρίζει την ταχύτατη πρόσβαση στο Facebook, το Twitter και το Ίντερνετ. Εφαρμογές, τραγούδια ή παιχνίδια πωλούνται στο Nokia Store. Το τηλέφωνο διαθέτει το Nokia Browser. Στο Nokia Store μπορείτε να κατεβάσετε διαφορετικά themes, wallpapers και ringtones. Εξοπλισμένο με κάμερα VGA και ψηφιακό ζουμ, media player για αρχεία MP3 και MP4, ραδιόφωνο FM με δυνατότητα εγγραφής (ηχογραφεί από το ραδιόφωνο). Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia C2-05 είναι περίπου 90 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Οι συσκευές με Nokia Belle (τι είναι το Nokia Belle;)

Nokia 700: Το μικρότερο smartphone της Nokia

Με διαστάσεις 110 x 50.7 x 9.7 χιλιοστά, βάρος 96 γραμμάρια και συνολικό όγκο που φτάνει μόλις τα 50 κυβικά εκατοστά, το Nokia 700 όχι μόνο αναδεικνύεται στο πιο compact Symbian smartphone της Nokia, αλλά αποτελεί και το πιο μικρό μονομπλόκ smartphone με οθόνη αφής, στον κόσμο. Όμως, παρά τις μικρές του διαστάσεις διαθέτει μοναδικά λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως δυνατότητα single-tap διασύνδεσης με συσκευές τεχνολογίας NFC, επεξεργαστή 1GHz, οθόνη 3,2’’ και τεχνολογίας ClearBlack AMOLED, ενσωματωμένη μνήμη 2GB (με δυνατότητα επέκτασης στα 34GB με χρήση κάρτας microSD των 32GB), λήψη HD video και κάμερα σταθερής εστίασης 5MP με ενσωματωμένο φλας τύπου LED.

Επίσης, το Nokia 700 είναι το πιο οικολογικό smartphone της Nokia. Χάρη στη μπαταρία μεγάλης διάρκειας και τη λειτουργία ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και την εκτεταμένη χρήση υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελεί το τέλειο smartphone για τους χρήστες με αυξημένη οικολογική συνείδηση. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia 700 είναι περίπου 299 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia 701: Το πιο φωτεινό smartphone της Nokia


Tο Nokia 701 είναι ένα λεπτό και κομψό smartphone, εξοπλισμένο με οθόνη τεχνολογίας ClearBlack και διαγώνιο 3,5 ιντσών, η οποία το καθιστά ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι η πιο φωτεινή οθόνη κινητού στην αγορά. Επίσης, διαθέτει λειτουργία active noise cancellation για καθαρότερο ήχο υψηλής ποιότητας και υποστηρίζει, όπως και τα υπόλοιπα νέα smartphone της Nokia, τη λειτουργία single-tap NFC, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να διαμοιράζει περιεχόμενο ή να κάνει stream αρχείων ήχου σε ασύρματα ακουστικά και ηχεία συμβατά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC). Βασισμένο στο σχέδιο του δημοφιλούς Nokia C7, το Nokia 701 διαθέτει επίσης επεξεργαστή 1GHz, κάμερα 8MP με σταθερή εστίαση, φλας διπλού LED και ψηφιακό ζουμ 2X, 2η κάμερα στη μπροστινή όψη και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης. Η συσκευή διαθέτει εσωτερική μνήμη 8GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 40GB, με την τοποθέτηση μια κάρτας microSD των 32GB. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia 701 είναι περίπου 359 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia 500: ένα smartphone για όλους, σε προσιτή τιμή

Με το Nokia 500 η επικοινωνία με τους φίλους ή την οικογένεια σας γίνεται αστραπιαία. Η ενημέρωση από το Facebook, το Twitter, το RenRen, και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα ή τα live chats γίνεται κατευθείαν στην αρχική οθόνη. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1GHz, το Nokia 500 είναι ένα από τα πιο γρήγορα smartphones στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, επιτρέποντας στο χρήστη να έχει πολλές εφαρμογές ανοικτές ταυτόχρονα, να μεταφέρεται από τη μία στην άλλη γρήγορα και εύκολα, και να τρέχει τα πιο απαιτητικά apps χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του τηλεφώνου. Το Nokia 500 ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία web browsing της Nokia, η οποία σε συνδυασμό με τον ισχυρό επεξεργαστή εγγυώνται καλύτερο browsing και, συνολικά, μια απολαυστική ιντερνετική εμπειρία.

Το Nokia 500 προσφέρει επίσης πρόσβαση στην τελευταία έκδοση των Nokia Maps, τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση με τα social networks, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν check-in σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πλοήγηση πεζών ή οδηγών σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου μέσω φωνητικών οδηγιών, χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η σύνδεση σε δίκτυο κινητής ή στο Ίντερνετ, βοηθά το χρήστη να αποφύγει μεγάλες χρεώσεις στο λογαριασμό του, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia 500 είναι περίπου 150 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Τηλέφωνα Νokia με υποστήριξη NFC

Το Nokia Belle αποτελεί την πιο πρόσφατη από τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας Symbian, οι οποίες ξεκίνησαν με το Nokia Anna και θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του 2012.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Nokia Belle είναι η δυνατότητα εύκολης, single-tap, διασύνδεσης με συσκευές τεχνολογίας NFC. Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμοιράζει περιεχόμενο, βίντεο, φωτογραφίες κ.λπ. σε άλλα smartphones συμβατά με την τεχνολογία NFC, αλλά και να χρησιμοποιεί αξεσουάρ που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC-enabled mobile accessories), όπως ασύρματα ηχεία και ακουστικά. Οι φίλοι του Gaming μπορούν, επίσης, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες NFC των νέων smartphones, ώστε να ξεκλειδώσουν περισσότερες πίστες των Angry Birds ή να βρουν το κρυμμένο σπαθί στο Fruit Ninja, ακουμπώντας απλώς δύο NFC-enabled συσκευές. Ειδικότερα στο Nokia 701, στο οποίο υπάρχει προεγκατεστημένο το Asphalt5, δύο φίλοι μπορούν να διασυνδέσουν τις συσκευές τους ώστε να τρέχουν στην ίδια πίστα. Το NFC είναι η ασύρματη τεχνολογία συνδεσιμότητας, η οποία επιτρέπει την απλή και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ συμβατών συσκευών. Η Nokia αυτή τη στιγμή προσφέρει έξι NFC-enabled smartphones: Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603, Nokia N9, Nokia C7, Nokia Oro.

Τηλέφωνα Νokia που δέχονται περισσότερες από μια SIM

Nokia C2-03

Το Nokia C2-03 προσφέρει όλες τις δυνατότητες των Dual SIM της Nokia. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να προσαρμόσει έως και πέντε κάρτες SIM με μια ειδική εμφάνιση και αίσθηση και μια εύκολη επιλογή Swap που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν κάρτα SIM μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσουν το τηλέφωνο ή να αφαιρέσουν την μπαταρία.

Το Nokia C2-03 περιέχει ακόμα stereo FM radio, media player και μνήμη που μπορεί να επεκταθεί μέχρι και 32 GB,επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύσουν χιλιάδες φωτογραφίες, video και μουσικά αρχεία. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia C2-03 είναι περίπου 129 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia C2-00
Tο Nokia C2-00 είναι το πρώτο κινητό που διαθέτει λειτουργία “easy swap” με την οποία ο χρήστης αλλάζει κάρτες SIM χωρίς να χρειάζεται να σβήνει τη συσκευή. Το Nokia C2-00 αναγνωρίζει μέχρι πέντε διαφορετικές κάρτες SIM με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις, ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να αλλάζει settings κάθε φορά που χρησιμοποιεί διαφορετική κάρτα SIM. Επίσης, χάρη στη λειτουργία SIM key manager η αντιγραφή των Επαφών από τη μία SIM στην άλλη ή στη μνήμη του τηλεφώνου γίνεται εύκολη υπόθεση. Tο Nokia C2-00 υποστηρίζει έως 32GB μνήμης και επίσης επιτρέπει την πρόσβαση σε υπηρεσίες Ίντερνετ και email. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia C2-00 είναι περίπου 55 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia 101
Tο Nokia 101 έχει δυνατότητα υποδοχής δύο καρτών SIM και μέχρι στιγμής η πιο προσιτή. Η υποστήριξη διπλής SIM δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων. Χάρη στη λειτουργία Dual Standby, και οι δύο κάρτες SIM είναι διαθέσιμες για επικοινωνία, και μόνον όταν μία από τις δύο χρησιμοποιείται, η άλλη τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Μόλις τερματιστεί η χρήση της ενεργούς κάρτας, όλα τα μηνύματα και οι αναπάντητες κλήσεις της δεύτερης κάρτας εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής.

Η εφαρμογή Nokia SIM manager επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει με ποιά κάρτα θα πραγματοποιεί κλήσεις ή θα στέλνει γραπτά μηνύματα, βοηθώντας τον να διαχειρίζεται καλύτερα το κόστος της επικοινωνίας αλλά και να έχει κάλυψη παντού, χωρίς να χρειάζεται διαφορετικές συσκευές. Επίσης, ο SIM manager επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις μέχρι και πέντε διαφορετικών καρτών SIM, δίνοντας διαφορετικό όνομα και χρησιμοποιώντας διαφορετικό λογότυπο για κάθε μία από αυτές. Εκτός από ραδιόφωνο FM, το Nokia 101 διαθέτει επίσης ενσωματωμένα ένα MP3 player και ένα ηχείο, ενώ μπορεί να δεχτεί κάρτα microSD για επιπλέον μνήμη μέχρι και 16 GB, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει πάντα μαζί του μια συλλογή από την αγαπημένη του μουσική. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia 101 είναι περίπου 40 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Αξεσουάρ

Nokia Purity HD Stereo & Nokia Purity Stereo Headset σε συνεργασία με τη Monster

Η Nokia παρουσίασε σε συνεργασία με την εταιρεία Monster δυο νέα ακουστικά, τα Nokia Purity HD Stereo Headset (on-ear) και τα Nokia Purity Stereo Headset (in-ear). Και τα δύο αποτελούν το πρώτο δείγμα της αποκλειστικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ της Nokia και της Monster, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία αξεσουάρ audio υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύουν την ξεχωριστή ηχητική ποιότητα των συσκευών της σειράς Lumia. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia Purity HD Stereo είναι περίπου 199 ευρώ και για το Nokia Purity Stereo Headset 99 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Ασύρματο ηχείο Nokia Play 360°
Το ασύρματο ηχείο Nokia Play 360° είναι ένα φορητό single-body μονοφωνικό ηχείο που προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας που εκπέμπει προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνδέεται με πηγές ήχου από Bluetooth, χρησιμοποιώντας NFC αντιστοίχιση, και με άλλα music players χρησιμοποιώντας ένα τυπικό βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που προσφέρει έως και 21 ώρες μουσικής (με την ένταση στο 60%). Δύο ηχεία μπορούν να συνδεθούν ασύρματα για να δημιουργήσετε ένα stereo setup. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia Play 360° είναι περίπου 199 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Nokia Bluetooth Stereo Headsets BH-111 & BH-220

Το Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-111 προσφέρει μουσική και καθαρές κλήσεις ταυτόχρονα. Είναι προσιτό και πολύχρωμο με χρόνο μέχρι 6 ώρες για μουσική ή 7 ώρες ομιλίας. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-111 είναι περίπου 54,90 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

Το Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-220 (Luna) έχει χρόνο λειτουργίας μέχρι 8 ώρες, είναι προσιτό και είναι διαθέσιμο σε γαλάζιο, φούξια, πράσινο, λευκό και μαύρο. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή για το Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-220 είναι περίπου 89,90 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιβαρύνσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024