Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιππότης χρίστηκε ο σχεδιαστής των προϊόντων της Apple

Ιππότης χρίστηκε ο σχεδιαστής των προϊόντων της Apple

Ο τίτλος του Διοικητή του Τάγματος των Ιπποτών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας αποδόθηκε στον Τζόναθαν Άιβι, τον επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης των προϊόντων της Apple. Ο αποκαλούμενος πλέον Σερ, έχει επίσης χαρακτηριστεί «πνευματικός σύντροφος» του Στήβεν Τζομπς.

Ο τίτλος του Διοικητή του Τάγματος των Ιπποτών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΚΒΕ) αποδόθηκε στον Τζόναθαν Άιβι, τον επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης των προϊόντων της Apple, μεταδίδει το BBC. Ο αποκαλούμενος πλέον Σερ, έχει χαρακτηριστεί «πνευματικός σύντροφος» του Στήβεν Τζομπς στην επίσημη βιογραφία του τελευταίου (αν και φέρεται να ένιωθε πικρία που επικροτούσαν τον Τζομπς για τα δικά του επιτεύγματα). Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Άιβι τιμάται με τον τίτλο του Ιππότη (το 2005 είχε ανακηρυχτεί Commander, CBE).

Λένε για αυτόν ότι από μικρός αποσυναρμολογούσε τα πάντα για να δει πως λειτουργούν -μια συχνά ενοχλητική συνήθεια για τους γονείς, που μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να καταπιέζεται.

Η σχέση του με την Apple ξεκινά 19 χρόνια πριν, όταν η δουλειά που παρέδιδε η εταιρεία του, η βρετανική Tangerine, εντυπωσίασε τους παραλήπτες τόσο ώστε να του προσφέρουν μια θέση εργασίας.

Το 1995, επί τη επιστροφή του Στήβεν Τζομπς στην Apple, ο Τζόναθαν Ιβ απέκτησε στενότερη σχέση με τον επικεφαλής και λέγεται ότι ο λόγος του είχε περισσότερο κύρος από το λόγο οποιουδήποτε άλλου στην εταιρεία στα αυτιά του Τζομπς.

Αποτέλεσμα της δημιουργικής του ικανότητας αλλά και της αρχής ότι ο σχεδιασμός εξυπηρετεί την λειτουργικότητα είναι το iPod, o iMac, το Mac Mini και άλλα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024