Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγγραφές Μελών στο Κόμμα των Πειρατών

Εγγραφές Μελών στο Κόμμα των Πειρατών

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η εγγραφή μελών στο Κόμμα των Πειρατών. Η φόρμα εισαγωγής των στοιχείων των μελών αναμένεται να γίνει διαθέσιμη, αφού διασφαλιστεί το απόρρητο των στοιχείων όσων δηλώσουν φίλοι του υπό σύσταση κόμματος, καθώς το ιδιωτικό απόρρητο αποτελεί μια από τις αρχές του.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η εγγραφή μελών στο Κόμμα των Πειρατών. Η φόρμα εισαγωγής των στοιχείων των μελών αναμένεται να καταστεί διαθέσιμη, αφού διασφαλιστεί το απόρρητο των στοιχείων όσων δηλώσουν φίλοι του υπό σύσταση κόμματος, καθώς το ιδιωτικό απόρρητο δηλώνεται ότι αποτελεί μια από τις βασικές αρχές του.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται σχετικά ότι:

«Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ενδιαφέρεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας όλων. Η Δημοκρατία μας έχει κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες ενάντια στην απολυταρχία και τον ολοκληρωτισμό.

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χαρακτηρίζονται από την έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο και από τον πανταχού παρόντα έλεγχο. Τα σημερινά τεχνικά μέσα παρέχουν δυνατότητες, τις οποίες οι δικτάτορες του παρελθόντος δεν τολμούσαν ούτε καν να ονειρευτούν.

  • Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο της αύξησης της επιτήρησης. Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε εμπειρίες για το που οδηγεί ο δρόμος του απόλυτου ελέγχου και δεν θέλουμε να τον βαδίσουμε, σε καμία περίπτωση.
  • Τα δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των επικοινωνιών αποτελούν βασικά θεμέλια μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας. Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας δεν είναι εφικτά χωρίς τα δικαιώματα αυτά.
  • Τα συστήματα και οι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το κράτος εναντίον των πολιτών, πρέπει να υπόκεινται σε διαρκή αξιολόγηση και έλεγχο από εκλεγμένους αξιωματούχους.
  • Η παρακολούθηση προσώπων από το κράτος, χωρίς να είναι ύποπτα για διάπραξη εγκλήματος, αποτελεί απαράδεκτη παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή.
  • Σε κάθε πολίτη πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην ανωνυμία. Η διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το κράτος στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να απαγορεύεται.
  • Το απόρρητο της αλληλογραφίας πρέπει να επεκταθεί σε ένα γενικό απόρρητο επικοινωνιών. Η πρόσβαση στις επικοινωνίες ή η παρακολούθηση ενός προσώπου μπορούν να επιτρέπονται μόνο όταν το κράτος έχει ασφαλή υποψία ότι διαπράττεται έγκλημα.»

Το tech.in.gr επικοινώνησε με τον ιδρυτικό μέλος του κόμματος κο Ανέστη Σαμουρκασίδη και επιβεβαίωσε ότι πριν το τέλος του μηνός Ιανουαρίου, το Κόμμα των Πειρατών θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την ίδρυση του κόμματος στον Άρειο Πάγο. To Pirate Party Greece έχει τη στήριξη του κινήματος Pirate Party International.

Στο pirateparty.gr δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες η ιδρυτική διακήρυξη και οι Αρχές του κόμματος.

Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η ανθρώπινη ελευθερία, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των προσώπων τίθενται σε κίνδυνο από εταιρείες, οργανώσεις, οργανισμούς και κράτη, με πρωτόγνωρους τρόπους».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024