Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα smartphone και tablet με Intel Inside στην CES 2012

Τα πρώτα smartphone και tablet με Intel Inside στην CES 2012

Από το βήμα της CES 2012, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών στον κόσμο, η Intel γνωστοποίησε τα στρατηγικά σχέδιά της για την είσοδό της στην αγορά των smartphone και των tablet. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ για PC ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με τη Motorola και τη Lenovo, οι οποίες υιοθετούν την πλατφόρμα Intel Atom  Z2460, γνωστή ως Medfield, δηλώνοντας ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Από το βήμα της CES 2012, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών στον κόσμο, η Intel γνωστοποίησε τα στρατηγικά σχέδιά της για την είσοδό της στην αγορά των smartphone και των tablet. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ για PC ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με τη Motorola και τη Lenovo, οι οποίες υιοθετούν την πλατφόρμα Intel Atom Z2460, γνωστή ως Medfield, δηλώνοντας ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Από σκηνής παρουσιάστηκε το πρώτο smartphone που βασίζεται στην πλατφόρμα της Intel. Η Lenovo επέδειξε το Κ800, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην υπερμεγέθη αγορά της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η Motorola αναμένεται να παρουσιάσει smartphone αλλά και tablet αργότερα, μετά το καλοκαίρι του 2012. Αμφότερα θα βασίζονται σε επεξεργαστές Atom και το λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς να απαιτείται να εγγραφούν εφαρμογές από την αρχή για την νέα πλατφόρμα (στην επίδειξη, έτρεχε το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds).

Διαβάστε και δείτε περισσότερα από την CES, για την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο.

Ο Πολ Οτελίνι, επικεφαλής της Intel, επέδειξε επίσης το σχέδιο αναφοράς για τα smartphone που θα βασίζονται στην πλατφόρμα της. Είχε στα χέρια του ένα πλήρως λειτουργικό smartphone, με οθόνη 4,03 ιντσών LCD υψηλής ανάλυσης, με δύο κάμερες ικανές να λειτουργήσουν στο λεγόμενο burst mode ώστε να κάνουν λήψη 15 φωτογραφιών σε λιγότερα από 1 δευτερόλεπτο, με ανάλυση 8Mpixel.

Ο αντιπρόεδρος της Intel κ. Maloney είχε μιλήσει για την ανάπτυξη των φορητών συσκευών και τις ευκαιρίες του κλάδου, στο πλαίσιο της έκθεσης Computex τον Ιούνιο του 2011.

Ο κ. Maloney είχε τότε αναφερθεί εκτενώς στο σχέδιο αναφοράς Medfield της Intel το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία των 32nm για την κατασκευή της πρώτης πλατφόρμας, ειδικά σχεδιασμένης για χρήση σε smartphone και ταμπλέτες.

Είχε τότε υποσχεθεί ότι η πλατφόρμα Medfield έχει σχεδιαστεί «ώστε να προσφέρει βέλτιστες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, δυνατότητες rich media και gaming, καθώς και προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024