Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι πραγματικά συνέβη στην ουρά για το iPhone 4S στο Πεκίνο

Τι πραγματικά συνέβη στην ουρά για το iPhone 4S στο Πεκίνο

H Apple αποφάσισε να αναστείλει τη διάθεση του iPhone 4S στα καταστήματα της Κίνας, γεγονός που προκάλεσε τουλάχιστον εντύπωση. Ποιος ήταν όμως ο πραγματικός λόγος που η Apple πήρε μια τέτοια απόφαση; Τι συνέβη έξω από το κατάστημα στο Πεκίνο; Δείτε τις εικόνες.

H Apple αποφάσισε να αναστείλει τη διάθεση του iPhone 4S στα καταστήματα στο Πεκίνο και την Σανγκάι στην Κίνα, γεγονός που προκάλεσε τουλάχιστον εντύπωση. Ποιος ήταν όμως ο πραγματικός λόγος που η Apple πήρε μια τέτοια απόφαση; Τι συνέβη έξω από το κατάστημα λίγο έξω από το Πεκίνο; Δείτε τις εικόνες.


Φωτογραφίες: Associated Press, Reuters

Το κρύο στο Πεκίνο χτες το βράδυ ήταν τσουχτερό. Αυτό όμως δεν απέτρεψε οπαδούς της Apple να στηθούν έξω από τα καταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν επιτέλους οι πόρτες στις 7 το πρωί.

Εκτός από τους οπαδούς όμως, υπήρχαν ολόκληρες ομάδες των 20 ή και 30 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μεταναστών, που ανέλαβαν το ομολογουμένως δύσκολο έργο να αγοράσουν iPhone 4S από τους πρώτους για να τα μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια στους λάτρεις της εταιρείας.

Όταν όμως ήρθε το χάραμα, η ώρα χτύπησε 7 και το πλήθος είδε ότι οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, άρχισαν να πετούν αυγά και να κοσμούν με επίθετα τους υπαλλήλους. Τότε ανακοινώθηκε με… ντουντούκα ότι η διάθεση του iPhone 4S αναστέλλεται.

Η αστυνομία που βρισκόταν ήδη στην περιοχή διέταξε το πλήθος να διαλυθεί και περικύκλωσε την περιοχή με κίτρινη ταινία.

Οι υπάλληλοι ανάρτησαν πινακίδες που έγραφαν ότι το iPhone 4S εξαντλήθηκε.

Η αναστολή των πωλήσεων αφορούσε στην περιοχή αυτή του Πεκίνου, το Σανλιτούν, όλα τα καταστήματα λιανικής στο Πεκίνο αλλά και στην Σανγκάι, τουλάχιστον προς το παρόν.

Άλλα καταστήματα της Apple στην Κίνα άνοιξαν την Παρασκευή και γρήγορα τα αποθέματα του iPhone 4S τελείωσαν.

Όσοι θέλουν λοιπόν να αγοράσουν θα πρέπει να περάσουν είτε από το διαδικτυακό κατάστημα της Apple, είτε από το συνεργαζόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (ή βέβαια, από όσους έφεραν με επιτυχία το σχέδιό τους και θα το μεταπωλούν με αντάλλαγμα χρυσάφι). Τα καταστήματα στο κεντρικό Πεκίνο και στην περιοχή Σανλιτούν δεν θα διαθέτουν το τηλέφωνο.

Τι κάνει η Apple στην Κίνα;

Η Κίνα αποτελεί για την Apple την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά. Τον Οκτώβριο του 2011, ο CEO Τιμ Κουκ είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις στην Κίνα αντιπροσωπεύουν το ένα έκτο των πωλήσεων παγκοσμίως, ενώ το τελευταίο τρίμηνο είχαν τετραπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Παρά το γεγονός ότι τα iPhone κατασκευάζονται στην Κίνα, λανσάρονται σε άλλες χώρες πρώτα. Το γεγονός έχει δημιουργήσει μια γκρίζα αγορά στην χώρα, με iPhone που εισάγονται λαθραία από το Χονγκ Κονγκ και αλλού.

Στο κατάστημα του Σανλιτούν, o κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από το προηγούμενο βράδυ και μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν περί τα 2.000 άτομα. Το πλήθος όμως άρχισε να μειώνεται όταν κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα ότι το κατάστημα δεν θα άνοιγε το πρωί.

Στις 7:00 είχαν απομείνει περίπου 350 άνθρωποι (φανταστείτε ποιοι). Κάποιοι από αυτούς είχαν πληρωθεί 100 γουάν για να στηθούν στην ουρά όλη νύχτα και να αγοράσουν το τηλέφωνο. Άλλοι πληρώθηκαν για να κρατήσουν τη θέση στην ουρά για άλλους που θα κατέφταναν το πρωί, κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια. Αμφότεροι στάθηκαν άτυχοι αυτή τη φορά.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024