Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστείτε παίζοντας με το Wii Balance Board, κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες

Γυμναστείτε παίζοντας με το Wii Balance Board, κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και γυμνάστηκαν παίζοντας. Η Nintendo έχει να υπερηφανεύεται για την απονομή του Ρεκόρ Γκίνες στο Wii Balance Board ως η ατομική συσκευή μέτρησης βάρους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Πρόκειται για μια βάση στην οποία πατά ο παίκτης όταν παίζει Nintendo Wii Fit, η οποία καταγράφει μετατροπές στο βάρος και την πίεση που ασκεί.

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και γυμνάστηκαν παίζοντας. Η Nintendo έχει να υπερηφανεύεται για την απονομή του Ρεκόρ Γκίνες στο Wii Balance Board ως «η ατομική συσκευή μέτρησης βάρους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις». Πρόκειται για μια βάση στην οποία πατά ο παίκτης όταν παίζει τα παιχνίδια Wii Fit ή Wii Fit Plus, η οποία καταγράφει μετατροπές στο βάρος και την πίεση που ασκεί.

Το Wii Balance Board περιλαμβάνει τέσσερις αισθητήρες που μετρούν και ανιχνεύουν μετατροπές στο βάρος και την πίεση που του ασκείται, τόσο όταν πρόκειται για πλάγια μετατόπιση όσο και για μετωπική.

Προκειμένου να ελέγξουν τις ενέργειες που εκτελούνται στο παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να πατάνε επάνω στο Balance Board και να μετακινούν το σώμα τους ανάλογα με την εκάστοτε δραστηριότητα που παίζουν.

Κάθε αισθητήρας έχει την ικανότητα να ανιχνεύει ακόμα και την παραμικρή κίνηση, οπότε ακόμα και ενέργειες όπως η κίνηση ενός χεριού μπορούν καταγράφονται.

Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών επιτρέπουν στους παίκτες να ελέγχουν λεπτομερώς τις κινήσεις τους σε κάθε διαφορετική αθλητική δραστηριότητα και να αξιολογούν την πρόοδό τους σε αυτή.

  • Προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες, συνολικά 32.114.428 συσκευές Wii Balance Board πωλήθηκαν από την αρχική του κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010. Αυτές οι πωλήσεις αποτελούνται από 22.663.321 συσκευές που πουλήθηκαν μαζί με το αρχικό Wii Fit και άλλες 9.451.107 με το Wii Fit Plus.

Έχοντας καταρρίψει πλέον το ρεκόρ, η Nintendo έχει πουλήσει περισσότερα από 22,67 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού Wii Fit (μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011) και περισσότερα από 19,31 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού Wii Fit Plus παγκοσμίως (τεμάχια που υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί σε τελικούς καταναλωτές στην Ευρώπη μέχρι και την εβδομάδα που έληξε στις 25 Δεκεμβρίου 2011).

Ασκήσεις πάνω στο Wii Balance Board

Το Wii Balance Board κυκλοφόρησε μαζί με το πρώτο Wii Fit. «Είτε πρόκειται για κάποιον που ξεκινάει τώρα, είτε είναι βετεράνος με την κονσόλα Wii, με περισσότερες από 40 ποικίλες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το Wii Fit απευθύνεται σε όλους», σύμφωνα με την Nintendo. Σε αυτό συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων, ασκήσεις

  • αεροβικής,
  • yoga,
  • μυϊκής τόνωσης και
  • ισορροπίας.

Τον Οκτώβριο του 2009 το Wii Fit διαδέχτηκε το Wii Fit Plus με νέες εφαρμογές εξάσκησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.

Το Wii Fit Plus προσφέρει επιπλέον νέο περιεχόμενο, περιλαμβανομένων 15 νέων παιχνιδιών ισορροπίας και 6 νέων ασκήσεων ενδυνάμωσης και yoga.

Wii, Wii Fit Plus, Wii Balance Board
Πόσο κοστίζει η κονσόλα, το παιχνίδι και η βάση


Η Nintendo διαθέτει σήμερα στην ελληνική αγορά δύο νέα πακέτα Wii Fit Plus (τα λεγόμενα «bundles»).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024