Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Google TV από την LG το 2012, επίδειξη στην CES 2012

Google TV από την LG το 2012, επίδειξη στην CES 2012

Ακαθόριστη παραμένει ακόμα η ημερομηνία διάθεσης των πρώτων τηλεοράσεων της LG Electronics που θα υιοθετούν την πλατφόρμα Google TV του γίγαντα του Διαδικτύου. Εντούτοις, η LG επέδειξε στην CES 2012 την δική της υλοποίηση και υποσχέθηκε δύο ολόκληρες σειρές Google TV το 2012, με τηλεχεριστήριο με πλήρες πληκτρολόγιο.

Το 2012 η πλειονότητα των νέων τηλεοράσεων της LG θα βασίζονται στην πλατφόρμα NetCast της εταιρείας, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνει και κατασκευάζει τις έξυπνες τηλεοράσεις η LG. Εντούτοις, η εταιρεία μοιάζει να αντιλαμβάνεται ότι ο γίγαντας του Διαδικτύου έχει ένα καλό χαρτί στα χέρια του και δεν αποκλείει καθόλου την δική του ερμηνεία για την έξυπνη ιντερνετική τηλεόραση.

Έτσι, στην CES 2012, η LG παρουσίασε μια τηλεόραση βασισμένη στο λειτουργικό του σύστημα, Android και την πλατφόρμα Google TV, σε συνδυασμό με τις δικές της τεχνολογίες 3D και Smart TV.

Σύμφωνα με την LG, το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό της Google TV της LG είναι η ευχρηστία, χάρη στο «μαγικό» τηλεκοντρόλ Magic Remote QWERTY (έχει στην πίσω πλευρά του ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY).

Επίσης, η παράλληλη εκτέλεση διαφορετικών λειτουργιών υποστηρίζεται: αναζήτηση, κοινωνική δικτύωση και διάφορες λειτουργίες της τηλεόρασης μπορεί να εκτελούνται ταυτόχρονα.

Πάντως, η LG δηλώνει ότι εκτός από την LG Google TV, θα συνεχίσει να επενδύει στην δική της πλατφόρμα, το Netcast (βασισμένο στον Webkit browser και Linux).

H LG θα λανσάρει την Google TV σε δύο οικογένειες τηλεοράσεων το 2012, ξεκινώντας από την αμερικανική αγορά στα τέλη του πρώτου ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr για Το NetCast της LG

Δείτε ένα βίντεο για την Google TV από την Google

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024