Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η σελίδα μοιράσματος αρχείων Megaupload

Έκλεισε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η σελίδα μοιράσματος αρχείων Megaupload

Οι αμερικανικές Αρχές σε συνεργασία και με άλλες χώρες προχώρησαν στο κλείσιμο της ιστοσελίδας μοιράσματος αρχείων Megaupload με τη κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ιδρυτές της σελίδας, που συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία, κατηγορούνται με την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Ελάχιστα μετά την δημοσιοποίηση των συλλήψεων και του τερματισμού λειτουργίας του Megaupload η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και σειράς εταιρειών από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας χτυπήθηκαν από τους Anonymous.

Οι αμερικανικές Αρχές σε συνεργασία και με άλλες χώρες προχώρησαν στο κλείσιμο της ιστοσελίδας μοιράσματος αρχείων Megaupload με τη κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι ιδρυτές της σελίδας, που συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία, κατηγορούνται με την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Μαζί τους συνελήφθησαν άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας ενώ τρεις αναζητούνται. Συνολικά 20 εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν σε εννέα χώρες λένε οι αμερικανικές Αρχές.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ακόμη να κατασχεθούν 18 domain name που σχετίζονται με την ίδια εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

Οι κάτοχοι του περιεχομένου υποστηρίζουν ότι η δραστηριότητα του Megaupload τους κόστισε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως η εταιρεία υποστηρίζει ότι απαντούσε τακτικά στις καταγγελίες.

Ελάχιστα μετά την δημοσιοποίηση των συλλήψεων και του τερματισμού λειτουργίας του Megaupload η ιστοσελίδα του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI αλλά και των ΒΜΙ και Universal Music καθώς και άλλων δικτυακών τόπων που σχετίζονται με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, βγήκαν εκτός λειτουργίας. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Anonymous.

Η υπόθεση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση των νομοσχεδίων SOPA και PIPA με τα οποία θα είναι δυνατό το μπλοκάρισμα κάθε ιστοσελίδας που κάνει διαθέσιμο υλικό το οποίο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024