Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft «κατεβάζει το σύννεφο στη γη» για τις επιχειρήσεις

Η Microsoft «κατεβάζει το σύννεφο στη γη» για τις επιχειρήσεις

Σε ένα διαδικτυακό event, που έλαβε χώρα στις 17 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Corp., o κ. Satya Nadella, Πρόεδρος του Microsoft Server and Tools Business, σκιαγράφησε τον τρόπο με τον οποίο η πρόταση της Microsoft για το private cloud θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς, να εξοικονομήσουν πόρους και να ανταποκριθούν καλύτερα στον ανταγωνισμό μέσα στο 2012.

Σε ένα διαδικτυακό event, που έλαβε χώρα στις 17 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Corp., o κ. Satya Nadella, Πρόεδρος του Microsoft Server and Tools Business, σκιαγράφησε τον τρόπο με τον οποίο η πρόταση της Microsoft για το private cloud θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς, να εξοικονομήσουν πόρους και να ανταποκριθούν καλύτερα στον ανταγωνισμό μέσα στο 2012.

Παράλληλα, εταιρείες όπως οι Lufthansa Systems, T. Rowe Price και Unilever, οι οποίες συμμετείχαν στο διαδικτυακό event έδειξαν πως το Microsoft System Center 2012 τις βοήθησε στην οικοδόμηση και λειτουργία των λεγόμενων private cloud, προκειμένου να παρέχουν επιχειρηματικές εφαρμογές τόσο σε πλατφόρμες private, όσο και public cloud.

Το System Center 2012 είναι ήδη διαθέσιμο σε μορφή Release Candidate ως μια ενιαία, ενοποιημένη λύση διαχείρισης private cloud για πρώτη φορά.

«Κορυφαία στελέχη από το χώρο του IT υπογραμμίζουν ότι το private cloud computing υπόσχεται να τους βοηθήσει να εστιάσουν στην καινοτομία έναντι της συντήρησης παλαιών συστημάτων, να εξορθολογήσουν τις δαπάνες και να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ταχύτητα σε επίπεδο Πληροφορικής», σημείωσε ο κ. Satya Nadella, Πρόεδρος των Microsoft Server and Tools Business της Microsoft. «Σήμερα εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση. Με το System Center 2012, οι πελάτες μπορούν να ξεφύγουν από τις υπερβολές και τις εικασίες, μεταβαίνοντας στο εδώ και τώρα του private cloud».

Τώρα Όλα μαζί: Απλότητα και Βέλτιστη Οικονομία από το Private Cloud

Οι νέες εξελίξεις στο System Center 2012 δείχνουν τη δέσμευση της Microsoft στο να γίνει ευκολότερη η απόκτηση, υιοθέτηση και η οικονομική διαχείριση του private cloud computing.

«Το private cloud είναι η δική μας απάντηση στη συγκέντρωση και κεντρική διαχείριση όλων των υποδομών server σε μία οντότητα, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να προσφέρουμε ταχύτατα τις υπηρεσίες που είναι πραγματικά σημαντικές για την επιχείρησή μας», τόνισε ο κ. Peter Daniels, Αντιπρόεδρος Πληροφορικής της T. Rowe Price. «Το System Center 2012 αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι».

Το System Center 2012 ενσωματώνει οχτώ διαφορετικά τμήματα σε μια ενοποιημένη λύση, οδηγώντας σε εξορθολογισμό της εγκατάστασης και μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο εφαρμογής από μέρες σε ώρες. Παράλληλα, ο αριθμός εκδόσεων του προϊόντος έχει απλοποιηθεί, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις του προϊόντος Standard και Datacenter, με βάση τις απαιτήσεις της εταιρίας από πλευράς virtualization. Παράλληλα, με το δεδομένο ότι η άδεια της έκδοσης System Center 2012 Datacenter καλύπτει απεριόριστο αριθμό εικονικών μηχανημάτων, οι πελάτες μπορούν διαρκώς να αυξάνουν το private cloud τους χωρίς να απαιτείται επιπλέον κόστος αδειών για το virtualization των υποδομών και εφαρμογών τους.

Microsoft Private Cloud: «Φτιαγμένο για το μέλλον. Έτοιμο τώρα»

Η Lufthansa Systems και η Unilever επίσης εμπιστεύονται το System Center 2012 και το private cloud της Microsoft.

«Πραγματοποιούμε μετάβαση στο cloud computing σε όλα τα τμήματα της εταιρείας μας και κατόπιν έρευνας των διαφορετικών επιλογών, διαπιστώσαμε ότι η Microsoft προσφέρει τις λύσεις που είναι ιδανικές για εμάς», ανέφερε ο κ. Holger Berndt, επικεφαλής Microsoft Servers στην Lufthansa Systems. «Διαθέτοντας ολοκληρωμένη προσέγγιση και τεχνολογία, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους και τις δεξιότητες που ήδη έχουμε, προκειμένου να αναπτύξουμε τις υπηρεσίες private cloud που χρειαζόμαστε, ώστε να ανταποκριθούμε στις πολύπλοκες ανάγκες Πληροφορικής των πελατών μας. Η Microsoft ανταποκρίνεται σε όλα αυτά, διαθέτοντας επίσης ξεκάθαρη μετάβαση στο public cloud με το Windows Azure».

«Το private cloud θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στο στόχο μας να διπλασιάσουμε τις εργασίες της Unilever χωρίς να αυξήσουμε ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα» δήλωσε ο κ. Mike Royle, διευθυντής enterprise services IT της Unilever. «Δουλεύοντας με την Avanade, εμπιστευόμαστε το System Center 2012 ως την πλατφόρμα διαχείρισης που θα επεκτείνει τις επενδύσεις μας από το virtualization προς το private cloud, θα αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες και θα διασφαλίσει την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας υποδομής και εφαρμογών».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024