Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Anonymous καταλύουν το CBS.com και το UniversalMusic.com

Οι Anonymous καταλύουν το CBS.com και το UniversalMusic.com

Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, το CBS.com κατάλυσαν επί 20 λεπτά στις 22 Ιανουαρίου 2012 οι χακτιβιστές Anonymous. Νωρίτερα offline εμφανιζόταν το σάιτ της Universal Music (για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς και ο δικτυακός τόπος της Vivendi, στην οποία ανήκει ο όμιλος Universal Music. Τα χτυπήματα θεωρούνται στόχοι αντεκδίκησης για το κλείσιμο του MegaUpload μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ κατάλυσαν επί 20 λεπτά στις 22 Ιανουαρίου 2012 οι χακτιβιστές Anonymous. Νωρίτερα offline εμφανιζόταν το σάιτ της Universal Music (για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς και ο δικτυακός τόπος της Vivendi, στην οποία ανήκει ο όμιλος Universal Music. Τα χτυπήματα θεωρούνται στόχοι αντεκδίκησης για το κλείσιμο του MegaUpload μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με το pcmag.com, πρόκειται για μια διαφορετική μέθοδο χάκινγκ, για την οποία δεν χρησιμοποιήθηκε η κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών. Με την μέθοδο DDoS attack, μεγάλος αριθμός χρηστών επιχειρεί να μπει στο δικτυακό τόπο-στόχο με σκοπό να προκαλέσει τόσο μεγάλο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης ώστε οι διακομιστές του στόχου να μην μπορούν να ανταποκριθούν και τελικά, κανείς να μην μπορεί να συνδεθεί.

Στην περίπτωση του CBS.com, η μέθοδος που εμφανίζεται να χρησιμοποιήθηκε είναι το λεγόμενο DNS poisoning. Με τη μέθοδο αυτή, στα αιτήματα όσων επιχειρούν να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο στόχο πληκτρολογώντας την διεύθυνσή του, παραπέμπονται σε διαφορετική αριθμητική διεύθυνση IP από αυτή που αντιστοιχεί στους διακομιστές του δικτυακού τόπου.

Στην περίπτωση του CBS.com, οι χρήστες οδηγούνταν σε μια σελίδα στην οποία εμφανιζόταν η δομή ενός καταλόγου με ένα μόνο αρχείο. Οι προσπάθειες για πρόσβαση σε τυχόν σελίδες τις διευθύνσεις των οποίων είχε προηγουμένως αποθηκεύσει στον browser (στα bookmark), οδηγούσαν σε μηνύματα λάθους 404 Not Found.

Νωρίτερα, η οργάνωση των ακτιβιστών-χάκερ Anonymous είχε ανακοινώσει πως εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επίθεση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, ως αντίποινα για την κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο δικτυακούς τόπους διανομής αρχείων, τον Megaupload, με κατηγορίες σχετικές με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024