Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως αντιδρά το RapidShare στο κλείσιμο του MegaUpload

Πως αντιδρά το RapidShare στο κλείσιμο του MegaUpload

Μετά το κλείσιμο του MegaUpload, άλλες υπηρεσίες που επιτρέπουν το ανεβοκατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο, τα λεγόμενα ψηφιακά ντουλάπια, αντιδρούν διαφορετικά. Για παράδειγμα, οι ιθύνοντες στο RapidShare επιδεικνύουν ψυχραιμία. «Ούτε ανησυχούμε, ούτε φοβόμαστε την επιδρομή. Εξάλλου, η φιλοξενία αρχείων είναι μια νόμιμη δουλειά», λένε.

Μετά το κλείσιμο του MegaUpload, άλλες υπηρεσίες που επιτρέπουν το ανεβοκατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο, τα λεγόμενα ψηφιακά ντουλάπια, αντιδρούν διαφορετικά. Οι ιθύνοντες στο RapidShare επιδεικνύουν ψυχραιμία. «Ούτε ανησυχούμε, ούτε φοβόμαστε την επιδρομή. Εξάλλου, η φιλοξενία αρχείων είναι μια νόμιμη δουλειά», λένε.

«Εάν ο διευθυντής μιας τράπεζας συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος, αυτό δεν θα οδηγουσε στο κλείσιμο όλων των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του RapidShare στο Ars Technica, Ντάνιελ Ρέιμερ. «Το SkyDrive της Microsoft και άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν αποθήκευση αρχείων στο σύννεφο, κάνουν ότι κάνει το RapidShare».

Σε δήλωσή του η επικεφαλής του RapidShare, Alexandra Zwingli καταγράφει μια προς μια τις διαφορές που έχει η υπηρεσία της από το MegaUpload. Όλα τα ονόματα των υπευθύνων της εταιρείας είναι πραγματικά, δεν έχουν αλλάξει ποτέ, δεν υπάρχουν «ενδιάμεσες» επιχειρήσεις, το RapidShare δεν έχει σύστημα ανταμοιβής για όσους πετύχουν τα περισσότερα download για να κάνουν upload, όπως το MegaUpload.

Ο Ρέιμερ είπε επίσης ότι, η επιδρομή δεν αφορούσε καθαρά το file sharing αλλά την εγκληματική δράση του προσωπικού του. «Έκλειναν τα μάτια στην πειρατεία, επιβράβευαν οικονομικά τους πειρατές και ανέβαζαν οι ίδιοι πειρατικό περιεχόμενο», είπε.

Πάντως, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Λένε ότι οι συνέπειες της εισβολής στο MegaUpload θα είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις συνέπειες ενός νόμου τύπου SOPA/PIPA, οι οποίες προς το παρόν δεν πέρασαν. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι πόσο μπλεγμένες μπορεί να βρεθούν αυτές οι εταιρείες επειδή δεν κοιτούν τι ανεβάζουν και τι κατεβάζουν οι χρήστες των υπηρεσιών τους, εάν δηλαδή ουσιαστικά μόνες τους θα κάνουν κάτι περισσότερο από το να αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά στην πολιτική παροχής των υπηρεσιών τους ότι δεν επιτρέπεται το ανέβασμα υλικού που φέρει copyright χωρίς την άδεια των δικαιούχων.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024