Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows 8 με εγγενή υποστήριξη Mobile broadband και Wi-Fi

Windows 8 με εγγενή υποστήριξη Mobile broadband και Wi-Fi

Τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα smartphone τις συνδέσεις επικοινωνίας υιοθετούν τα Windows 8. Ο χρήστης PC με Windows 8 θα μπορεί να θέσει τον υπολογιστή του σε «λειτουργία πτήσης», να συνδεθεί σε διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi σε δευτερόλεπτα και μάλιστα, απενεργοποιώντας τυχόν σύνδεση mobile broadband η οποία επιφέρει χρεώσεις, και ο Task Manager θα μετράει την κίνηση για να προστατεύσει τον χρήστη από το λεγόμενο «σοκ του λογαριασμού».

Τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις συνδέσεις επικοινωνίας τα smartphone υιοθετούν τα Windows 8. Ο χρήστης PC με Windows 8 θα μπορεί να θέσει τον υπολογιστή του σε λειτουργία πτήσης, απενεργοποιώντας όλες τις ασύρματες επικοινωνίες μονομιάς, να συνδεθεί σε διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi και μάλιστα απενεργοποιώντας τυχόν σύνδεση mobile broadband που επιφέρει χρεώσεις, και ο Task Manager θα μετράει την κίνηση για να προστατεύσει τον χρήστη από το λεγόμενο «σοκ του λογαριασμού».

Σε σχετικό post στο μπλογκ Building Windows 8, ο επικεφαλής της ομάδα της Microsoft σε ότι αφορά στην αρχιτεκτονική που αφορά στην δικτύωση, εξηγεί με λεπτομέρεια τις αλλαγές που έχουν γίνει στα Windows 8.

To κυριότερο πρόβλημα που έχουν οι χρήστες υπολογιστή σήμερα, σε ότι αφορά στις συνδέσεις στο Διαδίκτυο, αφορούν στο mobile broadband. Για να συνδεθεί ένας φορητός υπολογιστής σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ο χρήστης πρέπει να έχει προφανώς το USB «dongle» ή «stick» που δέχεται την κάρτα SIM του δικτύου, τον driver για τη συσκευή και ενδεχομένως μια εφαρμογή που εξυπηρετεί την διαχείριση της σύνδεσης (τοπική ή στο δικτυακό τόπο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας). Εάν δεν έχει κανείς άμεσα διαθέσιμα τον driver και το πρόγραμμα, η σύνδεση δεν είναι εφικτή και ο χρήστης θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης, τουλάχιστον για να τα βρει στο Διαδίκτυο (π.χ. Wi-Fi). Κάπου εκεί, η διαδικασία σύνδεσης στο Διαδίκτυο αποδεικνύεται πρόκληση.

Στα Windows 8, όλα αυτά αλλάζουν. Τα Windows 8 θα παρέχουν υποστήριξη για έναν driver που θα οδηγεί όλες τις συσκευές σύνδεσης που δίνουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τις συνδέσεις data. Ο χρήστης θα συνδέει την συσκευή και θα αναγνωρίζεται αυτόματα από τα Windows 8. Ο driver θα ενημερώνεται από το Windows Update.

Η δημιουργία ενός «class driver» για το mobile broadband, όπως λέγεται, έγινε εφικτή καθώς το φόρουμ των κατασκευαστών συσκευών USB (USB Implementers Forum), έχει εγκρίνει τις προδιαγραφές ενος μοντέλου που ονομάζεται Mobile Broadband Interface Modem (MBIM), το οποίο θα υιοθετήσουν τα μέλη του, επιλύοντας το πρόβλημα των διαφορετικών driver των συσκευών τους, και μάλιστα και σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, εξηγείται στο σχετικό blog post.

Εκτός από την αναγνώριση της συσκευής που θα εξυπηρετήσει την ασύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, τα Windows 8 θα αναλαμβάνουν την διαχείριση των συνδέσεων Wi-Fi και mobile broadband. Οι Ρυθμίσεις Δικτύου θα επιτρέπουν στον χρήστη να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί κάθε σύνδεση Wi-Fi, mobile broadband ή Bluetooth ξεχωριστά, αλλά και να τις απενεργοποιεί όλες μονομιάς (airplane mode). Επίσης, θα επιλύει τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν από τις συνδέσεις μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο οι επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης των Windows 8 υπόσχονται να βελτιώσουν την εμπειρία της σύνδεσης στο Διαδίκτυο και ο τρόπος με τον οποίο θα χειρίζεται τους πιθανώς διαθέσιμους τρόπους σύνδεσης.

Δείτε στη συνέχεια πως θα επιλέγουν την σύνδεση Wi-Fi και mobile broadband τα Windows 8.

Επίσης, διαβάστε στο tech.in.gr:

Μικρές συμβουλές για να αποφύγετε το «σοκ του λογαριασμού»

Οι κατασκευαστές λανσάρουν ολοένα πιο δελεαστικές προτάσεις για την αξιοποίηση του Διαδικτύου εν κινήσει, με Androidειδή smartphone κάτω των 100 ευρώ, συνεπικουρούμενοι από τις επιδοτήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Χρήσιμες οδηγίες και μικρές συμβουλές για να γνωρίσετε το Ίντερνετ εν κινήσει χωρίς να υποστείτε το «σοκ του λογαριασμού».

Επίσης, δείτε πως και πόσο χρεώνουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

  • Ίντερνετ στις διακοπές από τη Vodafone
  • Ίντερνετ στις διακοπές από τη Wind
  • Ίντερνετ στις διακοπές από την Cosmote
  • Πόσο χρεώνει τα ΜΒ η Cosmote και πώς θα ελέγχετε τον λογαριασμό σας

  • Επίσης, στο tech.in.gr μπορείτε να διαβάσετε τα εξής:


    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

    Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024