Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xbox 720: Εξαπλάσιες επιδόσεις από το Xbox 360;

Xbox 720: Εξαπλάσιες επιδόσεις από το Xbox 360;

Η φημολογία για την ημερομηνία διάθεσης και τα χαρακτηριστικά του διαδόχου του Xbox 360 έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ενόψει της E3, της μεγαλύτερης έκθεσης της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών τον Ιούνιο του 2012. Οι φήμες για το λεγόμενο Xbox 720 αφορούν στα γραφικά και στην ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά και στα «μεταχειρισμένα» παιχνίδια. Ας δούμε τι λέγεται...

Η φημολογία για την ημερομηνία διάθεσης και τα χαρακτηριστικά του διαδόχου του Xbox 360 έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ενόψει της E3, της μεγαλύτερης έκθεσης της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών τον Ιούνιο του 2012. Οι φήμες για το λεγόμενο Xbox 720 αφορούν στα γραφικά και στην ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά και στα «μεταχειρισμένα» παιχνίδια. Ας δούμε τι λέγεται…

Στην E3 (5-7 Ιουνίου 2012) φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί το Xbox 720, εντούτοις η φήμη αυτή μάλλον δεν επιβεβαιώνεται όταν ρωτήθηκε ο Jose Pinero, από το τμήμα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων στην Microsoft, από το GameSpot, απάντησε ότι «Προς το παρόν, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

Σκηνές από την παρουσίαση του Kinect πριν από έναν περίπου χρόνο.
H κυκλοφορία του Kinect έδωσε νέα πνοή στο Xbox 360, λέει επισήμως η Microsoft, εκφράζοντας την άποψη ότι η διάθεση μιας νέας έκδοσης της κονσόλας της δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει την προτίμηση όσων αγαπούν τα βιντεοπαιχνίδια.

Βεβαίως, η απάντηση αυτή θα μπορούσε να μην θεωρηθεί αρνητική, εντούτοις ο Pinero στην συνέντευξή του επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι η κονσόλα της Microsoft ανανεώθηκε πρόσφατα και μάλιστα πολλαπλώς: με την διάθεση του καινοτόμου τρόπου χειρισμού της κονσόλας με την προσθήκη του Kinect, αλλά και με την ανανέωση του dashboard.

Το Kotaku.com μεταδίδει ότι το Xbox 720 θα έχει οδηγό Blu-ray, αντί DVD, όπως άλλωστε και το ανταγωνιστικό Playstation 3, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Εντούτοις, όπως σημειώνεται στο Kotaku.com, πιο σημαντική ίσως αποδειχτεί τυχόν επιβεβαίωση της φήμης ότι η Microsoft φέρεται να αναζητά μέθοδο που θα αποτρέπει στο Xbox 720 να τρέχει «μεταχειρισμένα» παιχνίδια, που πωλούνται στα καταστήματα ή διακινούνται από φίλους και συγγενείς. Άγνωστο παραμένει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, το Kotaku.com μεταφέρει την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι το Xbox 720 θα συνοδεύεται από το Kinect 2, τον διάδοχο του Kinect, ο οποίος θα φέρει επεξεργαστή που θα βελτιώνει την αναγνώριση των κινήσεων του σώματος.

Τέλος, το IGN μεταδίδει ότι το Xbox 720 θα είναι έξι φορές πιο ισχυρό από το Xbox 360, ή ακόμα και οκτώ φορές ισχυρότερο. Το βρετανικό IGN μάλιστα μεταφέρει ότι το Xbox 720 θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου του 2013. Κι αυτό καθώς, η μαζική παραγωγή του τσιπ επεξεργασίας γραφικών του Xbox 720 θα ξεκινήσει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, και θα βασίζεται στην σειρά GPU AMD 6000, κόστους 80 περίπου δολαρίων (γεγονός που σημαίνει υποστήριξη DirectX 11, πολλαπλές οθόνες, 3D και HD 1080p). Σύμφωνα πάντα με το IGN.com, η GPU της AMD, αν και δεν πρόκειται για την τελευταία γενιά της AMD 7000, θα αύξανε τις επιδόσεις του Xbox 720 έξι φορές σε σχέση με το Xbox 360 και κατά 20% από το Nintendo Wii U, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται αργότερα εντός του 2012.

Η ονομασία Xbox 720 είναι επίσης προσωρινή και χρησιμοποιείται από τους συντάκτες για την αναφορά στον διάδοχο του Xbox 360.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024