Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι μόνο Ίντερνετ μέσω VDSL» ζητούν πάροχοι από την ΕΕΤΤ

«Όχι μόνο Ίντερνετ μέσω VDSL» ζητούν πάροχοι από την ΕΕΤΤ

Οι Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες επείγουσες συμπληρωματικές ρυθμιστικές ενέργειες, για την παροχή ευρυζωνικών Υπηρεσιών μέσω VDSL, ώστε να αποφευχθούν βασικά προβλήματα. Διαβάστε την κοινή απόφαση που εξέδωσαν στις 26 Ιανουαρίου 2012.

Οι Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς εξέδωσαν στις 26 Ιανουαρίου 2012 κοινή απόφαση με την οποία ζητούν επειγόντως από την EETT να προσθέσει νέες ρυθμίσεις για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης με τεχνολογία VDSL.

«Αναλαμβάνοντας ενεργή πρωτοβουλία στο υπό διαμόρφωση περιβάλλον για την εμπορική διάθεση
υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω τεχνολογίας VDSL2, μετά την πρόσφατη έγκριση τιμών χονδρικής διάθεσης από την Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, οι εταιρείες Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς έχουν προβεί σε μια σειρά ενεργειών προς τη ρυθμιστική αρχή για τη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων στη διάθεση VDSL υπηρεσιών.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, η προστασία του καταναλωτή στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και η μη απαξίωση των € 2 δισ. σε επενδύσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι εταιρείες μας.

Οι Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες επείγουσες συμπληρωματικές ρυθμιστικές ενέργειες, για την παροχή ευρυζωνικών Υπηρεσιών μέσω VDSL, ώστε να αποφευχθούν βασικά προβλήματα όπως:

1.Παρεμβολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες ADSL: Ζητείται ρύθμιση της υπηρεσίας VDSL ώστε να λειτουργεί με κανόνες υπό το πλαίσιο ενός Κανονισμού Διαχείρισης Φάσματος και Έγχυσης Ισχύος στο Δίκτυο Πρόσβασης για την αποφυγή παρεμβολών στις ήδη υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ADSL, και την ποιότητα υπηρεσίας που οι καταναλωτές λαμβάνουν. Η ΕΕΤΤ έχει ήδη αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της ρύθμισης και έχει εκκινήσει την διαδικασία. Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης.

2.Δικαίωμα επιλογής καταναλωτή για χρήση VDSL χωρίς αλλαγή παρόχου τηλεφωνίας: Οι πάροχοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παροχής του συνόλου των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω VDSL, όπως τηλεφωνία, IPTV, Video on Demand, cloud computing, όπως γίνεται και σήμερα με την ADSL σύνδεση. Αντίστοιχα, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα χρήσης ενός παρόχου για το σύνολο των υπηρεσιών φωνής και δεδομένων στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας, όπως γίνεται και σήμερα.

3.Υλοποίηση προσφοράς ποιότητας υπηρεσιών (Quality of Service) στο VDSL. Με τη μέχρι σήμερα ρύθμιση, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρασχεθεί πάνω από VDSL κύκλωμα είναι το internet. Το ζητούμενο είναι να παρέχεται η δυνατότητα Quality of Service, δηλαδή ο κάθε πάροχος να μπορεί να επιλέγει την κατάλληλη υπηρεσία ώστε να είναι τεχνικά εφικτή η προσφορά στον συνδρομητή του συνδυασμού υπηρεσιών που τελικά αυτός επιθυμεί.

Οι προτάσεις των Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς αποσκοπούν στην προώθηση της παροχής υπηρεσιών VDSL μέσω κανόνων/ρυθμίσεων που διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή.»

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Ξέρατε ότι με την διείσδυση της τεχνολογίας VDSL2 θα μπορούσε να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών πρόσβασης ADSL που παρέχονται στον τελικό χρήστη; Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε «τροχονόμο» που θα επιχειρεί να ελαχιστοποιεί, με την προσδοκία να εξαλείφει, το φαινόμενο των παρεμβολών των σημάτων ADSL και VDSL.

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ από τον Νοέμβριο του 2011 κάνει τον απολογισμό του 2011, αξιολογεί τα αποτελέσματα και αφήνει μετέωρη την ανάπτυξη δικτύου επόμενης γενιάς FTTC VDSL από τον Όμιλο.

Με απόφαση της αρμόδιας Αρχής για τις Επικοινωνίες την 1η Δεκεμβρίου 2011 και για ένα εξάμηνο, ο OTE δεν μπορεί να διαθέσει VDSL στον τελικό χρήστη, γεγονός που θεωρήθηκε πλεονέκτημα για τους εναλλακτικούς παρόχους. Είχε προηγηθεί απόφαση της ίδιας Επιτροπής που αναιρούσε την απαγόρευση, αν μέσα σε αυτό το εξάμηνο, διέθετε VDSL κάποιος από τους πελάτες του ΟΤΕ (και ανταγωνιστής του στην λιανική).

Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ κανονισμός με βάση τον οποίο θα συνυπάρχουν και θα συνταξιδεύουν στο δίκτυο πρόσβασης διαφορετικές τεχνολογίες xDSL, χωρίς να παρεμβάλλεται η μια με την άλλη. Εάν οι «σηματοδότες» λειτουργήσουν σωστά, τότε θα ελαχιστοποιηθεί και ίσως, ίσως εξαλειφθεί, η μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών πρόσβασης ADSL και VDSL.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024