Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Alt-Control στην ενιαία πολιτική απορρήτου της Google στην Ευρώπη

Alt-Control στην ενιαία πολιτική απορρήτου της Google στην Ευρώπη

Η Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 για την Προστασία των Δεδομένων των πολιτών στην Ε.Ε. ζητά από την Google να αναβάλλει την υιοθέτηση μιας ενιαίας πολιτικής απορρήτου των μελών όλων των υπηρεσιών της. Κι αυτό, έως ότου διαπιστωθεί ότι η εταιρεία αντιλαμβάνεται πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες της Ε.Ε.

Ανεξάρτητος οργανισμός με θεσμοθετημένο συμβουλευτικό ρόλο για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την Google να αναβάλλει την υιοθέτηση μιας ενιαίας πολιτικής απορρήτου για όλες τις υπηρεσίες της.

Κάτι… τρέχει με την Google

Νωρίτερα, η Google διεμήνυε με όλους τους τρόπους στα μέλη των υπηρεσιών της ότι από την 1η Μαρτίου 2012, όλες οι υπηρεσίες που θα παρέχει θα διέπονται από μια, νέα, ενιαία πολιτική απορρήτου, αντικαθιστώντας 60 διαφορετικές πολιτικές από μια.

Η απόφαση προκάλεσε τουλάχιστον ανησυχία, αφού με την ενιαία πολιτική, η Google εξασφαλίζει την συναίνεση των μελών της για την αξιοποίηση του συνόλου των δεδομένων που έχουν δώσει σε διαφορετικές υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται από την Google, ίσως όμως κάποιοι να μην το έχουν αντιληφθεί επαρκώς (π.χ. YouTube, Picasa και άλλα).

  • Διαβάστε την σχετική ανάλυση στο tech.in.gr: Κάτι τρέχει με την Google.
  • Στις 25 Ιανουαρίου, η Κομισιόν δημοσίευση πρόταση για την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί προστασίας του απορρήτου στα κράτη-μέλη (η οποία θεσπίστηκε το 1995), στην οποία προβλέπεται το περίφημο Δικαίωμα στη Λήθη online (κάντε κλικ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στο tech.in.gr).

Privacy Policy: Pause μέχρι νεοτέρας

Η Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 δηλώνει ότι γνωρίζει τα σχέδια της Google. «Δεδομένης της πληθώρας των υπηρεσιών που παρέχει η Google αλλά και της δημοτικότητάς τους, οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τους περισσότερους ή και όλους τους πολίτες στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.»

Στο επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο επικεφαλής της Ομάδας, Jacob Kohnstamm, ζητά να εξετάσει τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη-μέλη με μια συντονισμένη προσπάθεια. Ήδη, το δύσκολο αυτό έργο ανατέθηκε στην γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, CNIL.

H Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 ζητά τέλος, την αναβολή της εφαρμογής της νέας ενιαίας πολιτικής απορρήτου για το σύνολο των υπηρεσιών της Google, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει παρανόηση σχετικά με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Google απέναντι στους χρήστες των υπηρεσιών της και πολίτες της Ε.Ε.» έως ότου ολοκληρωθεί η ανάλυση της γαλλικής Αρχής.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024