Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνοχτυπήματα σε ελληνικούς κρατικούς δικτυακούς τόπους

Κυβερνοχτυπήματα σε ελληνικούς κρατικούς δικτυακούς τόπους

Επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012, οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας, να ανακάμψουν αλλά να κατέβουν και πάλι. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα.

Επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012, οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας, να ανακάμψουν αλλά να κατέβουν και πάλι.

Πάντως, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δικτυακοί τόποι http://www.hellenicparliament.gr/, http://www.minocp.gov.gr/, http://www.astynomia.gr/ και http://www.primeminister.gov.gr/ ανταποκρίνονται στα αιτήματα σύνδεσης.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ΑΠΕ και ΜΠΕ, εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαστήσουν τις βλάβες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό επαναλήφθηκε και πάλι σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας.

Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πολύ πιθανόν να πρόκειται για σκόπιμη και οργανωμένη ενέργεια από χάκερς, γι΄αυτό γίνεται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024