Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στήριξη της μεταπώλησης VDSL από την ΕΕΤΤ

Στήριξη της μεταπώλησης VDSL από την ΕΕΤΤ

Ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους για τη μεταπώληση υπηρεσιών VDSL θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων στους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν το 2012 υπηρεσίες ταχύτατης πρόσβασης στο Διαδίκτυο από το δίκτυο του ΟΤΕ και αργότερα, να προσφέρουν οι ίδιοι υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών που θα ξεκινούν από το σπίτι.

Ο στόχος αυτός παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση της ρυθμιστικής στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2012, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2012 θα δούμε τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο να μεταπωλούν υπηρεσίες VDSL. Ένα τέτοιο γεγονός που θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν την κρίσιμη πελατειακή μάζα, ώστε να ανέλθουν στη σκάλα των επενδύσεων με τη δραστηριοποίησή τους στον τοπικό υποβρόχο και τελικά, με προσφορά υπηρεσιών FTTH.

Για να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο, η ΕΕΤΤ δηλώνει ότι προωθεί τον ανταγωνισμό σε νέες υπηρεσίες δικτύων πρόσβασης επόμενης γενιάς (NGA), μέσω της ρύθμισης του VDSL.

Στόχος της, να υπάρξουν τιμές χονδρικής, μέσω του ετήσιου κοστολογικού ελέγχου – τόσο για το VDSL από αστικό κέντρο, όσο και για το VDSL από καμπίνα – με ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του Υπόχρεου Παρόχου.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι προχωρά στον τρίτο κύκλο ανάλυσης αγορών βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου, στην επικαιροποίηση προσφορών για τις χονδρικές αγορές πρόσβασης στο τηλεφωνικό δίκτυο και αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο καθώς και της χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης. Τέλος, θα επανεξετάσει τα τέλη τερματισμού σε κινητά δίκτυα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύσταση.

Το 2011 η Επιτροπή ενέκρινε τις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ για το δίκτυο VDSL.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024