Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φέρνει στα τέλη Μαρτίου η νέα Smart TV της LG

Τι φέρνει στα τέλη Μαρτίου η νέα Smart TV της LG

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της σειράς Cinema 3D της LG που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Μαρτίου στην ελληνική αγορά θα βασίζονται στην ανανεωμένη πλατφόρμα Smart TV της LG Electronics. Επιπλέον, θα υποστηρίζουν την άμεση προβολή περιεχομένου μεταξύ συσκευών με Wi-Fi και θα συνοδεύονται από ένα «μαγικό» τηλεκοντρόλ.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της σειράς Cinema 3D της LG που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Μαρτίου στην ελληνική αγορά θα βασίζονται στην ανανεωμένη πλατφόρμα Smart TV της LG Electronics. Επιπλέον, θα υποστηρίζουν την άμεση προβολή περιεχομένου μεταξύ συσκευών με Wi-Fi και θα συνοδεύονται από ένα «μαγικό» τηλεκοντρόλ.

Η έξυπνη τηλεόραση της LG έχει να προσφέρει περί τις 1.200 app που τρέχουν στην τηλεόραση, αριθμός αυξημένος ραγδαία μέσα σε έναν μόλις χρόνο. H LG επίσης έχει να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο «premium» και υιοθετεί την λεγόμενη Ζώνη 3D (LG 3D Zone) με περιεχόμενο για την αξιοποίηση της δυνατότητας προβολής ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών που κυκλοφορούν σε 3D.

Επίσης, οι υπάρχουσες ταινίες σε 2D μπορούν να μετατραπούν σε 3D, μέσω της βελτιωμένης λειτουργίας μετατροπής σε 3D της LG. Έμφαση δίνει ακόμα η LG στα ελαφριά και σχετικά οικονομικά γυαλιά που προσφέρει για την θέαση 3D: «Χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Film Patterned Retarder (FPR), τα τρισδιάστατα γυαλιά της LG δε χρειάζονται μπαταρίες, είναι ελαφριά και προσιτά, καθιστώντας τα ιδανικά για τη θέαση 3D περιεχομένου από μεγάλες παρέες και εξαιρετικά άνετα για εκτεταμένα διαστήματα θέασης».

  • Όπως διευκρινίζει στο tech.in.gr η LG Electronics, όλες οι εφαρμογές LG TV apps είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά όχι μέσω του site από υπολογιστή. Ο χρήστης με τηλεόραση συμβατή με την πλατφόρμα Smart TV της LG, έχει τη δυνατότητα να κάνει την εγγραφή απευθείας από την τηλεόραση του. Για παράδειγμα, μόλις εντάχθηκε και το RED BULL TV στο διαθέσιμο περιεχόμενο της LG, με πλούσιο υλικό βίντεο από τον κόσμο της RED BULL (F1, WRC, Extreme Sports, Diving κλπ), στο οποίο έχει πρόσβαση πλέον ο χρήστης. Θα ακολουθήσουν και νέες LG TV apps μέσα στη χρονιά, ειδικά για το ελληνικό κοινό.

Εκτός από την αναβάθμιση στην δική της πλατφόρμα Smart TV, η LG συμπληρώνει τις έξυπνες τηλεοράσεις της στη σειρά Cinema 3D του 2012 με το ανανεωμένο της ειδικό τηλεχειριστήριο, το οποίο ονομάζεται Magic Remote.

Το νέο Magic Remote υποστηρίζει τη λειτουργία Voice Recognition, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κείμενο και να πραγματοποιούν αναζητήσεις με φωνητικές εντολές.

Η λειτουργία Wheel, επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται πιο γρήγορα στα διάφορα μενού και τις εφαρμογές, πραγματοποιώντας ταχύτερες επιλογές.

Το Magic Gesture καθιστά δυνατή την εισαγωγή εντολών με φυσικές κινήσεις και τέλος, η λειτουργία Pointing, καθιστά τις επιλογές επί της οθόνης πιο γρήγορες και απλές, χωρίς να απαιτείται συνεχές scrolling ή επανειλημμένα πατήματα στα πλήκτρα περιήγησης.

Η νέα γκάμα τηλεοράσεων LG CINEMA 3D Smart TV προσφέρει μία πληθώρα επιλογών συνδεσιμότητας. Το νεότερο χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία Intel Wireless Display (WiDi), που καθιστά δυνατή την εύκολη και γρήγορη σύνδεση ανάμεσα στην τηλεόραση και τον Η/Υ, χωρίς να απαιτούνται καλώδια ή πρόσβαση στο Internet.

Η LG έχει επίσης προσθέσει στη νέα πλατφόρμα τη δυνατότητα αφενός να προβάλλεται περιεχόμενο στην τηλεόραση από άλλες συσκευές, αφετέρου να αποστέλλεται περιεχόμενο από την τηλεόραση προς άλλες συσκευές (με τεχνολογία ροής).

Μέσω του Smart Share Plus, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε εξωτερικές συσκευές, όπως Η/Υ, tablet και smartphone. Με τη λειτουργία Screen Share γίνεται streaming τηλεοπτικού περιεχομένου σε εξωτερικές συσκευές θέασης, μέσω Wi-Fi.

Εκτός από τις νέες λειτουργίες, η LG ανανέωσε και το Home Dashboard, το κεντρικό μενού στις έξυπνες τηλεοράσεις της, προκειμένου να εξυπηρετήσει την πλοήγηση στο αυξημένο περιεχόμενο. Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει εκεί τις συντομεύσεις προς τις εφαρμογές που προτιμά (περιεχόμενο ή/και εφαρμογές).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024