Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Rising Stars»: Πως οι ιδέες γίνονται πράξεις στο TEDxAcademy

«Rising Stars»: Πως οι ιδέες γίνονται πράξεις στο TEDxAcademy

Το πρόγραμμα «Rising Stars» για την προώθηση και στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο ευρύτερο πλαίσιο τoυ TEDx Academy, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Το πρόγραμμα «Rising Stars» για την προώθηση και στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο ευρύτερο πλαίσιο τoυ TEDx Academy, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο πρόγραμμα «Rising Stars» θα επιλεγούν 10 ιδέες, για καθεμία από τις οποίες το πρόγραμμα θα προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη, ξεκινώντας από τη διαμόρφωση της ιδέας μέχρι και τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου που θα υποβληθεί σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για χρηματοδότηση.

  • Ήδη το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει την ενεργό και σε εθελοντική βάση συμμετοχή πάνω από 20 επιχειρηματιών και στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπροσθέτως, το «Rising Stars» στηρίζεται από έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που έχουν προσφερθεί να διαθέσουν τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση των ιδεών που θα επιλεγούν.


«Είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να δημιουργήσει όχι μόνο διάλογο αλλά και πρακτικές για την δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα», σχολίασε η Νίκη Συροπούλου, Curator του TEDx Academy και μέλος του TED. «Μέσα από το «Rising Stars» φιλοδοξούμε να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου οι ιδέες να γίνουν πράξη. Θέλουμε να «εκδημοκρατίσουμε» την ευκαιρία, να προσελκύσουμε νέους με επιχειρηματικές ιδέες από όλη την Ελλάδα και να ενισχύσουμε τη συνεργασία. Η πεποίθηση όλων όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ότι, για να προκύψει η πολυσυζητημένη ανάπτυξη, είναι απαραίτητο να αναδειχθούν και να στηριχθούν έμπρακτα οι καινοτόμες και τολμηρές ιδέες των νέων ανθρώπων».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και γίνεται μέσω της διεύθυνσης www.tedxacademy.com. Στη σχετική φόρμα ο υποψήφιος καλείται να συμπληρώσει τα σχετικά πεδία, όπου περιγράφει την ιδέα, τους πιθανούς συνεργάτες του, τους τομείς που αφορά η πρότασή του και, τέλος, τους λόγους για τους οποίους θεωρεί την ιδέα του πρωτότυπη. Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από μια ομάδα επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και επενδυτών.

Το πρόγραμμα «Rising Stars» ξεκινά το 2012 με τακτικές μηνιαίες συναντήσεις στο Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να επιτευχθεί μεταξύ άλλων και η απευθείας ανταλλαγή ιδεών. Στους σκοπούς του προγράμματος περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας «θερμοκοιτίδας» για τη διάθεση βασικής χρηματοδότησης στις ιδέες που θα επιλεγούν.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024