Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Imagine Cup 2012 | Συμμετοχή στον Φοιτητικό Διαγωνισμό για 25.000 δολάρια

Imagine Cup 2012 | Συμμετοχή στον Φοιτητικό Διαγωνισμό για 25.000 δολάρια

Στις 23 και 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ελληνικοί τελικοί για την κατηγορία Software Design του φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft, που θα αναδείξουν την ομάδα που θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον προσεχή Ιούλιο. Μέχρι τις 13 Μαρτίου δεκτές οι συμμετοχές για τον Σχεδιασμό Λογισμικού.

Στις 23 και 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ελληνικοί τελικοί για την κατηγορία Software Design του φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft, που θα αναδείξουν την ομάδα που θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον προσεχή Ιούλιο.

Το Imagine Cup προσκαλεί για δέκατη συνεχή φορά τους νέους από όλο τον κόσμο να εμπνευστούν από το θέμα του διαγωνισμού «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων» που βασίζεται στους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε., και να αναπτύξουν στη συνέχεια τεχνολογικές εφαρμογές που θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας.

  • Οι δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ επισημαίνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) καλούνται να υποβάλουν μια σύντομη περιγραφή της πρότασής τους μέχρι τις 13 Μαρτίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.imaginecup.com,και μέχρι την 1η Απριλίου ένα demo, καθώς και αναλυτικότερη παρουσίαση του project.

Οι ελληνικές συμμετοχές θα κληθούν στις 23 και 24 Απριλίου να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους σε κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 10 Ιούλιου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

  • Τα χρηματικά έπαθλα για τους τελικούς νικητές σε διεθνές επίπεδο της κατηγορίας Σχεδιασμός Λογισμικού ανέρχονται στα 25.000 δολάρια για την πρώτη θέση, 10.000 δολάρια για τη δεύτερη θέση και 5.000 δολάρια για την τρίτη θέση.

Πέντε Προκλήσεις μέσω Διαδικτύου

Εκτός της βασικής κατηγορίας που αφορά στην ανάπτυξη λογισμικού, το Imagine Cup προσφέρει και επιπλέον πεδία δράσης για τους νεαρούς επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, όσοι αγαπούν τα video games μπορούν να συμμετέχουν στην κατηγορία Game Design, ενώ 5 πλέον είναι τα Challenges, οι ειδικές κατηγορίες του διαγωνισμού που διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο μέσω διαδικτύου, με τις διακριθείσες από όλο τον κόσμο συμμετοχές να λαμβάνουν μέρος απευθείας στους διεθνείς τελικούς.

Εκτός του IT Challenge και του Windows Phone Challenge, προστέθηκαν επιπλέον το Kinect Fun Labs Challenge, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές για PC χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Kinect της Microsoft, το Windows Metro Style App Challenge, που αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών για περιβάλλον Windows 8 Metro, καθώς και το Windows Azure Challenge για την υλοποίηση cloud computing εφαρμογών.

Imagine Cup Grants

Όσοι συμμετέχουν στους φετινούς διεθνείς τελικούς θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μερίδιο από τα Imagine Cup Grants, τη χρηματική επιχορήγηση που προσφέρει η Microsoft, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις εφαρμογές τους. Το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί από τη Microsoft σε ορίζοντα τριετίας ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η χορηγική αυτή ενίσχυση αναμένεται να δίνεται σε 2 έως 4 ομάδες που θα επιλέγονται ετησίως, λαμβάνοντας έκαστη από 75.000 έως 100.000 δολάρια, αναλόγως του επιχειρηματικού πλάνου της ιδέας και της δυναμικής της. Εκτός από το χρηματικό ποσό, οι ομάδες θα λαμβάνουν επιπλέον υποστήριξη σε λογισμικό, εκπαίδευση, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη.

Από το 2003 μέχρι σήμερα το Imagine Cup έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως, ενώ στο διαγωνισμό του 2011 συμμετείχαν 358.000 φοιτητές από 183 χώρες. Από την Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 5.000 άτομα.

Το Imagine Cup της Microsoft διοργανώνεται από το 2003, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μέχρι σήμερα. Πέρα από τη μεγάλη διάκριση της ομάδας Alaniarides πέρυσι, ελληνικές ομάδες έχουν και παλαιότερα κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Συγκεκριμένα τα projects “Sign2Talk” το 2005 και “SmartEyes” το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα την 2η και 3η θέση παγκοσμίως, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ελληνική ιστοσελίδα του Imagine Cup www.imaginecup.gr, καθώς και στο επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024