Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
IllumiShare | Τρίλιζα εξ αποστάσεως

IllumiShare | Τρίλιζα εξ αποστάσεως

Παίζουν μαζί τρίλιζα και χαρτιά, ο ένας λύνει ασκήσεις και ο άλλος διορθώνει. Δεν είναι όμως μαζί. Μπροστά τους έχουν μια μικρή οθόνη για να βλέπονται και πάνω από την επιφάνεια που ρίχνουν τα χαρτιά έχουν πάντα μια λάμπα. Αυτό είναι το IllumiShare που ανέπτυξε το τμήμα έρευνας της Microsoft, Microsoft Research. Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο, επίδειξη του IllumiShare

Παίζουν μαζί τρίλιζα και χαρτιά, ο ένας λύνει ασκήσεις και ο άλλος διορθώνει. Δεν είναι όμως μαζί. Μπροστά τους έχουν μια μικρή οθόνη για να βλέπονται και πάνω από την επιφάνεια που ρίχνουν τα χαρτιά έχουν πάντα μια λάμπα. Αυτό είναι το IllumiShare που ανέπτυξε το τμήμα έρευνας της Microsoft, Microsoft Research.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο, επίδειξη του IllumiShare:

Αυτό που κάνουν οι… πεφωτισμένοι επιστήμονες που εργάζονται στην Microsoft Research με το IllumiShare είναι να επιτρέπουν σε ανθρώπους που ενώ βρίσκονται μακριά, μπορούν να μοιράζονται οποιοδήποτε φυσικό ή ψηφιακό αντικείμενο που βρίσκεται επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μάλιστα, η Microsoft Research λέει ότι πρόκειται για μια περιφερειακή συσκευή χαμηλού κόστους.

Το ΙllumiShare μοιάζει με φωτιστικό γραφείου και όπως κι αυτά, φωτίζει μια επιφάνεια, αλλά ταυτόχρονα την μεταδίδει και την προβάλλει σε μια άλλη απομακρυσμένη επιφάνεια.

Για να το επιτύχει αυτό, το IllumiShare χρησιμοποιεί έναν προβολέα και μια κάμερα. Η κάμερα κάνει λήψη βίντεο από την επιφάνεια που φωτίζεται και τη στέλνει στην απομακρυσμένη επιφάνεια. Στην αντίπερα όχθη, ο προβολέας προβάλλει το βίντεο από την απομακρυσμένη επιφάνεια στην τοπική, έτσι ώστε η μια πέφτει πάνω στην άλλη.

Με το IllumiShare οι άνθρωποι μπορούν να σκιτσάρουν μαζί, με πραγματικό μελάνι στο χαρτί, όσοι συμμετέχουν σε μια βιντεοδιάσκεψη μπορούν να γράψουν στον… ασπροπίνακα και τα παιδιά παίζουν με τους φίλους τους με πραγματικά παιχνίδια (αυτά των φίλων τους είναι προφανώς προβολή).

Πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα;

Πάντως, οι επιστήμονες εμφανίζονται ενθουσιασμένοι καθώς επέλυσαν μια τεχνολογική πρόκληση, το λεγόμενο video echo, δηλαδή το πρόβλημα να προβάλλεται στην επιφάνεια του χρήστη η εικόνα που ο ίδιος στέλνει, δηλαδή η «ηχώ» του βίντεο που ο ίδιος στέλνει. Με την κάμερα να κάνει διαρκώς λήψη στην επιφάνεια του χρήστη και τον προτζέκτορα να προβάλλει επάνω της, πως βεβαιώνεσαι ότι δεν πιάνει ό,τι εσύ προβάλλεις από την επιφάνειά σου και στο επιστρέφει ξανά; Κάπου εδώ, επεμβαίνουν οι άνθρωποι της Μιcrosoft Research.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024