Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η προδοσία των LulzSec και τα #FreeAnons στο Twitter

Η προδοσία των LulzSec και τα #FreeAnons στο Twitter

Μετά τη σύλληψη τριών ανθρώπων και την απαγγελία κατηγοριών για συνομωσία σε δύο ακόμα, φερόμενων ως αρχηγικών μελών των χακτιβιστών LulzSec, χάκερ αντιδρούν παραποιώντας ιστοσελίδες εταιρείας antivirus, που συνεργαζόταν με το FBI. Ως βόμβα είχε πέσει προηγουμένως η είδηση ότι, ο πλέον καταζητούμενος παγκοσμίως και, επικεφαλής της ομάδας, χάκερ ήταν επί μήνες πληροφοριοδότης του FBI και συνέβαλε στις συλλήψεις.

Μετά τη σύλληψη τριών ανθρώπων και την απαγγελία κατηγοριών για συνομωσία σε δύο ακόμα, φερόμενων ως αρχηγικών μελών των χακτιβιστών LulzSec, χάκερ αντιδρούν παραποιώντας ιστοσελίδες εταιρείας antivirus, που συνεργαζόταν με το FBI.

Ως βόμβα είχε πέσει προηγουμένως η είδηση ότι, ο πλέον καταζητούμενος παγκοσμίως και, επικεφαλής της ομάδας, χάκερ ήταν επί μήνες πληροφοριοδότης του FBI και συνέβαλε στις συλλήψεις.

Το http://cybercrime.pandasecurity.com/ και το http://pandalabs.pandasecurity.com/ αλλά και 25 συνολικά δικτυακοί τόποι της εταιρείας επιστρέφουν μήνυμα λάθους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Η Panda Security πάντως διαψεύδει από τη σελίδα της στο Facebook τους ισχυρισμούς των χάκερ ότι υπάρχουν πλέον κερκόπορτες στο λογισμικό της που θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες και χαρακτηρίζει απαρχαιωμένα τα στοιχεία που φέρονται να έχουν υποκλέψει οι εισβολείς (λογαριασμούς e-mail εκατό υπαλλήλων της).

Στο Twitter δημοσιεύονται συντετμημένες παραπομπές στις σελίδες αυτές με το μήνυμα «Where is Lulz now? Here». Το μήνυμα που έφερε ως υπογραφή hashtag στο Twitter #AntiSec #LulzSec (και άλλα), δεν εμφανίζεται πια.

To μήνυμα απαντά σε blog post υπό τον τίτλο «Where is the Lulz now?» από τον Louis Corrons, τεχνικό διευθυντή στα PandaLabs, ο οποίος επικροτούσε τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας των LulzSec.

Η προδοσία του Sabu

Νωρίτερα, σε αποκλειστικό δημοσίευμά του, το διαδικτυακό, ειδησεογραφικό κανάλι Fox News μετέδιδε ότι τα μέλη των Lulz προδόθηκαν από τον αρχηγό τους, τον Sabu (Χέκτορ Χαβιέ Μονσέγκουρ), κατηγορία που έχει επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους.

Ο αρχηγός της ομάδας Lulz Security, η οποία γνωρίζαμε ότι διαλύθηκε τον Ιούνιο του 2011, είχε συλληφθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2011. Είχε τότε δηλώσει ένοχος σε 12 κατηγορίες σχετικές με χάκινγκ. Ο άνεργος 28χρονος Μονσέγκουρ είναι πατέρας δύο παιδιών και θεωρείται ότι αναγκάστηκε να συνεργαστεί καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επιφέρουν ποινή φυλάκισης 124 χρόνων και… 6 μηνών.

  • Η είδηση ότι ο Hector Xavier Monsegur, που θεωρείται ο πλέον επικίνδυνος χάκερ στον κόσμο, ήταν πληροφοριοδότης του FBI επί μήνες, έπεσε ως βόμβα στον κόσμο των χάκερ.

Πάντως, στο μήνυμα υπό τον τίτλο AntiSec που αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου της Panda Security, οι εισβολείς γράφουν ότι γνωρίζουν ότι ο Sabu (με αυτό το όνομα συνδέεται ο συλληφθείς ως αρχηγός των Lulz, Χέκτορ Χαβιέ Μονσέγκουρ) τους «κάρφωσε» και του απευθύνουν ένα μήνυμα ως προειδοποίηση (για το κίνημα AntiSec «η προδοσία δεν είναι συγχωρείται», «κι σε εμάς απευθυνόσουν ως οικογένεια» κ.ά.).

#Free Anons

Παράλληλα, δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν την απελευθέρωση πέντε συλληφθέντων «Anons». Σε σχετική ανάρτηση, μεταφέρεται το μήνυμα του Jeremy Hammond ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις των λεγόμενων Anons και είναι ένας από τους συλληφθέντες.

Σε αυτό, ο J.Hammond, που θεωρείται ότι δρούσε ως ο χάκερ sup_g, επιχειρηματολογεί για τη δράση του λέγοντας ότι «Οι συγκρούσεις προέρχονται από την κοινωνική ανισότητα και από όσους την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους. Ο πολιτισμός βρίσκεται ενώπιον μιας δραστικής, άμεσης μαζικής αλλαγής. Η εναλλακτική λύση στην ιεραρχική δομή της εξουσίας βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και την ομαδική συναίνεση. Ως χάκερ, μπορούμε να μάθουμε αυτά τα συστήματα, να τα χειραγωγήσουμε κι αν χρειαστεί, να τα κλείσουμε».

Η ανάρτηση κλείνει φωνάζοντας για την απελευθέρωση των kayla, palladium, atopiary, pwnsauce, ως «Anon» που συνελήφθησαν πρόσφατα σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Σικάγο, ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr: Τι συμβολίζει η μάσκα των Anonymous;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024