Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple A5X στο νέο iPad | 4X ταχύτερη επεξεργασία γραφικών από τον Tegra 3

Apple A5X στο νέο iPad | 4X ταχύτερη επεξεργασία γραφικών από τον Tegra 3

Η Apple παρουσίασε στις 6 Μαρτίου το νέο iPad βασισμένο σε έναν νέο επεξεργαστή που ονομάζεται Α5Χ, ο οποίος αν και παραμένει διπύρηνος έχει τέσσερις πυρήνες για την επεξεργασία γραφικών. Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ υποστήριξε ότι ο Α5Χ κάνει σκόνη τον πολυσυζητημένο Nvidia Tegra 3 αφού είναι τέσσερις φορές ταχύτερος.

Η Apple παρουσίασε στις 6 Μαρτίου το νέο iPad βασισμένο σε έναν νέο επεξεργαστή που ονομάζεται Α5Χ. Αν και η κεντρική μονάδα επεξεργασίας παραμένει διπύρηνη, έχει τέσσερις πυρήνες για την επεξεργασία γραφικών (αρχιτεκτονική SoC, όπου σε ένα τσιπ περιλαμβάνονται κυκλώματα που εκτελούν λειτουργίες που αναλάμβαναν διαφορετικά τσιπ, όπως στην προκειμένη περίπτωση αυτό για την επεξεργασία των γραφικών).

Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ είπε ότι ο Α5Χ «κάνει σκόνη» τον πολυσυζητημένο Nvidia Tegra 3 αφού, όπως υποστήριξε, ο Α5Χ είναι τέσσερις φορές ταχύτερος από αυτόν και δύο φορές ταχύτερος από τον προγενέστερο Α5. Εάν όντως αυτό αποδειχτεί, θα τεκμηριώσει και το ότι ο αριθμός των πυρήνων δεν αποτελεί ένδειξη των επιδόσεων, αφού ο Tegra 3 έχει δώδεκα πυρήνες αφιερωμένους στην επεξεργασία γραφικών.

Οι συγκρίσεις αφορούν στην επεξεργασία γραφικών και το σχετικό slide επεδείκνυε τους ισχυρισμούς της Apple υπό τον τίτλο «Επιδόσεις στα γραφικά», όπου ο nVidia Tegra 3 εμφανιζόταν ως βάση (1Χ), ο Α5 ως ταχύτερος με επιδόσεις 2Χ και ο νέος Α5Χ ως ο επεξεργαστής που επιτυγχάνει τετραπλάσιες επιδόσεις (4Χ). Δηλαδή, η Apple υποστηρίζει ότι και ο διπύρηνος Α5 επιτυγχάνει διπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά από τον τετραπύρηνο Nvidia Tegra 3.

Η Apple δεν αναφέρθηκε στα μετροπρογράμματα και τις δοκιμές στις οποίες συγκρίθηκαν οι επιδόσεις των τριών επεξεργαστών σε ότι αφορά στην επεξεργασία γραφικών. Λέγεται επίσης ότι η ίδια τετραπύρηνη μονάδα επεξεργασίας γραφικών χρησιμοποιείται και στο Sony Playstation Vita, την φορητή παιχνιδομηχανή της Sony που παρουσιάστηκε πρόσφατα (PowerVR SGX543MP4+).

Πάντως, αυτό που είπε η Apple είναι ότι οι υψηλές αυτές δυνατότητες στην επεξεργασία γραφικών θα υποστηρίξον την υψηλή ανάλυση της νέας οθόνης Retina και την σταθεροποίηση της εικόνας κατά τη λήψη βίντεο στα 1080p.

Στην μεγαλύτερη έκθεση/συνέδριο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας και νωρίτερα στην CES 2012, παρουσιάστηκαν με τυμπανοκρουσίες smartphone και tablet με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia.

Ο Α5Χ της Apple λέγεται ότι δεν θα αναλάβει την επεξεργασία και σε iPhone. Το Χ στο όνομα του επεξεργαστή τον διαφοροποιεί από τον Α5 στο iPhone 4S και αναφέρεται στα γραφικά.

Οικονομικό τετραπύρηνο tablet 7» με Ice Cream Sandwich από την Αsus
To πρώτο tablet που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική system on a chip (SoC) της Nvidia, Tegra 3 και στην νεότερη έκδοση του Android, 4.0, παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Nvidia στην CES 2012. Τις εντυπώσεις κέρδισε όχι μόνο χάρη σε αυτά, αλλά και στην χαμηλή τιμή των 249 δολαρίων.

Στόλος tablet με Tegra 3 στην CES 2102

Σε λιγότερο από 200 ευρώ μεταφράζεται το κόστος του πρώτου τετραπύρηνου tablet 7 ιντσών που παρουσίασαν από κοινού Nvidia και Asus πριν ακόμα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό η CES 2012. Στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, θα δούμε ολόκληρο στόλο από tablet με τετραπύρηνους Tegra 3, προμηνύει η γνωστή εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με την επεξεργασία γραφικών.

Nvidia Tegra 3 4-PLUS-1: Τετραπύρηνα smartphone με πέμπτο πυρήνα ninja
Με αφορμή την ανακοίνωση του LG Optimus 4X HD, του πρώτου τετραπύρηνου (+1 πυρήνα για εξοικονόμηση ενέργειας υπό συνθήκες) smartphone από την LG, ρίχνουμε μια ματιά στον επεξεργαστή της Nvidia. Το πρώτο και εντυπωσιακό που μας μεταφέρει η Nvidia είναι ότι ο τετραπύρηνος Tegra 3 μπορεί να επιτύχει έως και πενταπλάσιες επιδόσεις από τον προγενέστερο διπύρηνο Tegra 2, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 61% στην αναπαραγωγή πολυμέσων σε HD.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024