Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sony Entertainment Network το 2013 στην Ελλάδα

Sony Entertainment Network το 2013 στην Ελλάδα

To 2013 θα αρχίσει να δέχεται εγγραφές μελών από την Ελλάδα το Sony Entertainment Network, η υπηρεσία παροχής ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και απεριόριστης μουσικής της Sony.

To 2013 θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από την Ελλάδα το Sony Entertainment Network, η υπηρεσία παροχής ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, παιχνιδιών και απεριόριστης μουσικής της Sony.

Η ανακοίνωση -αν και σχετικά αόριστη, αφού δεν περιορίστηκε χρονικά ούτε σε επίπεδο τριμήνου-, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012, με αφορμή την επίδειξη της «συνδεδεμένης ψυχαγωγίας», της νέας εμπειρίας που υπόσχεται η Sony ξεκινώντας από τα Sony NXT, τα νέα smartphone Sony που απαλλάσσονται από το Ericsson στην επωνυμία τους.

Μάλιστα, κατά την θεατρική παρουσίαση των δυνατοτήτων των νέων συσκευών, είχαμε την χαρά να ακούσουμε έστω λίγη μουσική από την ουσιαστικά απεριόριστη στα κανάλια του Sony Entertainment Network. Οι άνθρωποι της νέας Sony είχαν εξασφαλίσει έναν κωδικό εισόδου, που ξεπερνούσε το όποιο εμπόδιο από το γεγονός ότι η υπηρεσία Music Unlimited δεν παρέχεται τώρα στην Ελλάδα (μάλλον αυτό της IP). Και η μουσική έρεε και ακουγόταν καλά, πολύ καλά.

Δείτε ένα βίντεο 9 λεπτών από την παρουσίαση της Sony για την συνδεδεμένη ψυχαγωγία. Φωτογραφίες, μουσική, ταινίες ρέουν από οποιαδήποτε συσκευή στο σπίτι χωρίς να απαιτούνται καλώδια. Η μουσική έρχεται από το Music Unlimited.

Στο διεθνές μουσικό ρεπερτόριο της Sony υπάρχουν 15 εκατομμύρια tracks -με την λεγόμενη τεχνολογία ροής, ή streaming χωρίς download- και η Sony δίνει έμφαση στη δυνατότητα ακρόασης μουσικής από Sony tablet, smartphone Android, Bravia TV, PS3 και σε υπολογιστή. Στις ΗΠΑ και αλλού, ο συνδρομητής της υπηρεσίας Music Unlimitedμπορεί να ακούει τις μουσικές συλλογές του από τη Sony, αφού προηγηθεί η διαδικασία Match. Kατά την διάρκειά της, η υπηρεσία αναζητά στις δικές της συλλογές τα τραγούδια της προσωπικής συλλογής του χρήστη. Ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε όσα τραγούδια από τις συλλογές της Sony ταιριάξουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται από τον χρήστη να ανεβάσει ό,τι έχει αγοράσει από άλλες πηγές, αν και προφανώς θα χρειαστούμε διευκρινίσεις για το τι μπορεί καν να υποστεί τη διαδικασία αναζήτησης, δηλαδή πως χειρίζεται η υπηρεσία τα «πειρατικά» τραγούδια. H υπηρεσία Music Unlimited είναι μια υπηρεσία διάθεσης μουσικής με τη μέθοδο του streaming, δηλαδή απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για να ρεύσει προς τον χρήστη και είναι κοινή πρακτική η μουσική αυτή να είναι διαθέσιμη όσο είναι ενεργή η συνδρομή του χρήστη (κάποιες υπηρεσίες πωλούν τραγούδια, αλλά υπάρχουν άλλες μέθοδοι για την προστασία τους από την αντιγραφή).

Πρόσφατα, η υπηρεσία Music Unlimited της Sony έγινε διαθέσιμη στις σκανδιναβικές χώρες, με την βασική συνδρομή στα 3,99 ευρώ και την Premium στα 9,99 ευρώ το μήνα. Το Music Unlimited είναι η πρώτη υπηρεσία του δικτύου της Sony που περιμένουμε να δούμε αρχικά και στην Ελλάδα.

Στην βασική συνδρομή, οι χρήστες έχουν στην διάθεσή τους μουσική με τεχνολογία ροής που χαρακτηρίζεται ως «ραδιόφωνο χωρίς διαφημίσεις». Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το είδος μουσικής που θα ακούει ή την εποχή ή ακόμα και μουσική με βάση τα… κέφια του (η Sony το ονομάζει SenseMe).

Στην ακριβότερη συνδρομή Premium, η Sony δίνει την δυνατότητα ακρόασης ολόκληρου του τραγουδιού. Επιτρέπει τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής (playlist) με τα αγαπημένα τραγούδια του χρήστη και πρόσβαση στα λεγόμενα 100 Channels, όπου ακούγονται τα τελευταία hit. Στην Basic αλλά και στην Premium συνδρομή, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους «κανάλια» (My Channels), που εμπλουτίζονται με τραγούδια καλλιτεχνών που έχει επιλέξει ο ακροατής συνδρομητής.

Σε ότι αφορά τις ταινίες, το Sony Entertainment Network λειτουργεί ως ένα σύγχρονο βίντεο κλαμπ στο σπίτι, αφού ο συνδρομητής μπορεί να ενοικιάζει ή να αγοράζει ταινίες (και μάλιστα από όλα τα μεγάλα στούντιο) σε ποιότητα SD ή 1080p HD ακόμα και περιεχόμενο 3D. Η Sony λέει ότι δίνει πρόσβαση σε 80.000 blockbuster και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές σε πλήθος συσκευών στο σπίτι και εν κινήσει. Η υπηρεσία δεν είναι streaming, αλλά ala carte (download).

Επίσης, ως Sony Entertainment Network νοείται και η υπηρεσία gaming και επιπλέον επιλογές για την αξιοποίηση του Playstation Network (πρόσφατα μάλιστα οι λογαριασμοί μετονομάστηκαν από PSN accounts σε SEN accounts). Τέλος, περιλαμβάνει το PlayMemories, όπου συγκεντρώνονται στο cloud φωτογραφίες και βίντεο του χρήστη-συνδρομητή.

Οι υπηρεσίες του Sony Entertainment Network είναι διαθέσιμες στις περισσότερες συσκευές ψυχαγωγίας, smartphone, notebook, tablet ή PC της Sony, αλλά και σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Σε σχετικό post της Sony διαβάζουμε ότι η υπηρεσία μουσικής παίζει σε smartphone και tablet με Android, σε PC, από συστήματα home theater με Blu ray με δυνατότητα δικτύωσης. Η υπηρεσία Video Unlimited είναι διαθέσιμη σε διάφορα προϊόντα της Sony και σε ότι αφορά τους τρίτους κατασκευαστές, σε PC. Διαβάστε τις διευκρινίσεις της Sony στις 7 Φεβρουαρίου 2012.

Μετά τα προβλήματα ασφάλειας που έπληξαν το Playstation Network και μαζί την εικόνα της Sony αλλά και τις προσπάθειές της να αξιοποιήσει το ατού του πλούσιου περιεχομένου, η Sony δηλώνει ότι έχει ανακάμψει και είναι έτοιμη να δεχτεί την πρόκληση (δηλαδή να εγγυηθεί για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων των μελών των υπηρεσιών της).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024